| Vesti | Hardver | PS3 beleži rast prodaje
Hardver

PS3 beleži rast prodaje

sony

 

 

Kompanija Sony je u poslednje vreme bila pod velikim pritiskom da obezbedi smanjenje cene PS3 konzole, s obzirom da su konzole iz konkurentskih kompanija (Nintendo, Xbox) imale sve bolju prođu na tržištu zahvaljujući upravo svojoj ceni.

 

Neki od proizvođača su otišli toliko daleko da su zapretili da će odustati od platforme ukoliko ne dođe do smanjenja cena. Visoke cene su nažalost pratile konzolu od samog početka, kao i nemogućnost čipovanja i dobavljanje igara za isti „ispod žita“. Sony je relativno dugo uspeo da zadrži trend visokih cena , a imajući  u vidu ionako loše poslovanje, sniženje cena ne bi bilo najpametniji poslovni potez.

 Uprkos svemu, proteklog meseca Sony je predstavio novi PS3 Slim sa manjim brojem delova, tanjim dizajnom i mnogo nižom cenom nakon čega su, očigledno, svi bili zadovoljni. Nakon smanjenja troškova proizvodnje i konačnog sniženja cene finalnog proizvoda, prodaja je značajno poboljšana a borba među konzolama je dodatno pojačana sniženjem cene Xbox 360 Elite.

10_ps3-slim-1

Nova PS3 Slim konzola se može nabaviti po ceni od 299$, dok je Microsoft nakon ovih smanjenja pozicionirao svoj prestižni Xbox 360 Elite u isti cenovni rang, takođe po ceni od 299$.

 

 Izvor: dailytech

 

Komentarišite na forumu

 

 

 

Tagovi