| Vesti | Hardver | Prvi pogled na ASUS Rampage III matičnu ploču
Hardver

Prvi pogled na ASUS Rampage III matičnu ploču

asus

ASUS Rampage III Extreme matična ploča sa kojoj je ASUS oborio svetski rekord na poslednjem overkloking takmičenju u Zagrebu, dobila je naslednika. Na CES-u 2011 prikazan je model pod oznakom ASUS Rampage III Black Edition. Slušajući komentare, želje, i predloge krajnjih korisnika iz raznoraznih gejming zajednica, ASUS je sagledao sve sugestije i izašao sa proizvodom, tj. matičnom pločom koja se naziva ROG Rampage III Black Edition.

 

 

2949_T

2950_T

Pomenuti model poseduje identičnu specifikaciju predhodnika sa nekoliko poboljšanja koje će ovaj model odvesti na tron najbolje matične ploče na svetu. Na Rampage III Black Edition nalazi se X58 čipset, te pomenuta poseduje 4 PCIe slota uz čije je prisustvo moguće koristiti 3-way SLI ili 4-way CrossFireX grafičke karte. Prisutno je 6 slotova za DDR3 memoriju čiji maksimum može da dosegne 24GB na čak 2200MHz. Sa druge strane stavka koja je dodata je kobinacija LAN/audio karte koja je nazvana ROG ThunderBolt.

ROG ThunderBolt_T

 

ROG ThunderBolt je namenjen zahtevnim gejmerima koji pre svega žele najbolji, tj. najkvalitetniji moguć zvuk, tako i nesmetanu i pre svega odličnu internet konekciju velike propusne moći. Zvučna karta bazirana je na već proverenom XONAR audio rešenju koje obezbeđuje neverovatno dobar kvalitet zvuka u poređenju na bilo koje integrisano rešenje, te uz dodatna podešavanja i bolje slušalice doživljaj koji treba da osetite meriće se ostvarenju zvučnih efekata u realnim uslovima života. Zahvaljujući pomenutim poboljšanjima gejmer može čuti čak i tihi šapat stopala neprijatelja, te će u tom slučaju biti u mogućnosti da ga preduhitri i eliminiše. U kombinaciji sa fino podešenim gejming profilima, LAN/audio karta omogućiće da naimpresivnije gejmersko iskustvo dođe do vaših ušiju.

R3BE i ROG ThunderBolt_T

Nezavisna mrežna Bigfoot Networks tehnologija ubrzaće prenos podataka. Ovo neće samo smanjiti opterećenje procesora, nego će i povećati performanse prenosa podataka, što dodatno može povećati i performanse same igre, što je u svakom slučaju dobrodošla pojava kod gejmera. Ako bi morali da damo konačan sud gledano iz ugla komparacije sa Rampage III Extreme matičnom pločom, Rampage III Black Edition obezbeđuje daleko bolju audio podršku sa maksimalnim performansama umrežavanja, tj. mreže što će na kraju znati da iskoristi jedan profi gejmer.

2951_T

No vratimo se na matičnu ploču, na prvi pogled došlo je promene šeme hlađenja te sadašnje rešenje podseća na veliki pištolj, što Rampage III Black Edition čini još više pogodnom za one najzagriženije, koji na kraju traže ono najbolje iz dizajna. Na kraju krajeva dosta detalja treba da se otkrije, međutim ovo je samo jedan mali deo koji su inženjeri ASUS-a otkrili.

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar