| Vesti | Hardver | Prototip pametnog zvučnika IKEA i Sonos
Hardver

Prototip pametnog zvučnika IKEA i Sonos

Sonos

IKEA i kompanija poznata po pametnim zvučnicima Sonos su prvobitno najavili planove za zajedničku „demokratizaciju“ muzike.

Nakon toga, iz partnerstva je nastao teaser za nadolazeću SYMFONISK liniju zvučnika.

Ono što su obe kompanije pokazale u svom saopštenju je za sada nefunkcionalni prototip.

Što se tiče konfiguracija, SYMFONISK zvučnici će biti kompatibilni sa Sonos-ovom postojećom serijom bežičnih zvučnika, kao i IKEA-inim linijama Home Smart Tradis pametnih proizvoda, poput svetala, i switch-eva.

Kako slike pokazuju, nije uočljiv Sonos brending na uređaju, a u skicama se nazire i mogućnost korišćenja kao police, ili instaliranja na kuhinjski ormar.

„Mnogi sanjaju o ugrađenim zvučnim sistemima, ali malo ko može da ih priušti“, navodi Bjorn Block, biznis menadžer iz IKEA Home Smart. „Naš cilj je štednja prostora, bespotrebnih žica, i dovođenja zvuka u vaš dom na što lepši način.“ Kao početna cena ovih proizvoda se navodi cena od 150 dolara.

IKEA je, osim Sonosa pokazala veliko interesovanje na polju zvučne reprodukcije, lansiravši svoje prve Bluetooth zvučnike ranije tokom ove godine, a sarađuje i sa Teenage Engineering kako bi doveo zvuk na vašim žurkama na novi nivo uz Eneby zvučnike.

 

Sonos 01

 

Sonos 02

 

Izvor: Sonos

 

Komentarišite na forumu