| Vesti | Hardver | PowerColor predstavio Devil 13 HD6970
Hardver

PowerColor predstavio Devil 13 HD6970

powercolor

TUL korporacija, vodeći proizvođač grafičkih karti zasnovanih na AMD grafičkim čipovima, predstavila je DEVIL 13 HD6970 grafičku kartu, breniranu kao PowerColor. Da bi omogućila igranje na HD rezoluciji, dizajneri su kao osnovu koristili najjači grafički čip iz kompanije AMD, HD6970 koji standardno radi na taktovima 880MHz za GPU i 1375MHz za memoriju. Kako bi napravili najbolji izbor za zahtevne igrače, inženjeri ove kompanije su se poigrali sa dizajnom i omogućili da sa jednim potezom podignete radni takt na 960MHz za GPU i 1425MHz za memoriju.

 

Kako bi omogućili ovakve performanse, dizajn standardne karte je morao biti potpuno redizajniran. Za isporučivanje stabilnog napona je zadužena naponska jedinica sa dvanaest faza i umesto klasičnih FET-ova koristi takozvani „direct FET“, čija je jedna od karakteristika i mnogo niža termalna disipacija.

 

direct_fet

 

Osim ovoga za stabilisanje napona se koristi i Proadilizer, napredna verzija kondenzatora.

 

 

Na grafičkoj karti se nalazi i prekidač koji je zadužen da samo jednim klikom možete da overklokujete vašu kartu. Da DEVIL 13 nije namenjen samo igrače govori dizajn naponske sekcije koji je u stanju da izdrži i mnogo veće opterećenje. Osim za igrače, ova karta je namenjena i za overklokere, a u prilog tome govori i činjenica da postoje merne tačke za napone na kojima sa unimerom možete da izmerite tačne napone u realnom vremenu.

Za hlađenje zadužena dva ventilatora od 92mm koja imaju 60% veći protok vazduha od klasičnih 80mm što doprinosi boljem hlađenju uz niži nivo buke. Toplota sa samog jezgra se odvodi sa 4 toplotne cevi prečnika 8mm. Za vizuelni ugađaj su tu diode koje prikaziju opterećenje GPU-a.

 

devil13_1

 

DEVIL 13 HD6970 podržava drugu generaciju DirectX 11, a zajedno sa HD3D tehnologijom omogućuje neverovatne 3D efekte.

 

devil13_2

 

Naravno Devil 13 je kompatibilan sa AMD Eyefinity tehnologijom pa je moguće istovremeno povezati do četiri monitora, pružajući živopisno iskustvo u igrama.

 

Specifikacije:

Naziv karte

PowerColor Devil 13 HD6970

Čip

HD 6970

Količina i tip memorije

2 GB GDDR5

Klok jezgra

800 MHz (Default Mode) / 960 (Overclocked Mode)

Klok memorije

1375 MHz (Default Mode) / 1425 (Overclocked Mode)

Memorijski interfejs

256-bit

Sistem hlađenja

Dual slot

Interfejs magistrale

PCI-E x16 / 2.0

Video izlazi

DL-DVI-I / SL-DVI-D / 2 x Mini DP /

HDMI

 

Izvor : PowerColor

 

Komentarišite na forumu