| Vesti | Hardver | Phanteks predstavlja Enthoo Primo kućište
Hardver

Phanteks predstavlja Enthoo Primo kućište

PHANTEKS Enthoo Primo

Najbolje kućište na svetu?

 

Kompanija Phanteks, koja se bavi proizvodnjom kvalitetnih CPU kulera, je prema „navodima“ sajta Caseking, predstavila verovatno najbolje PC kućište na svetu u vidu Enthoo Primo modela.

Phanteks Enthoo Primo je full tower kućište, poseduje levi bočni providni panel kako bi se mogle videti komponente u unutrašnjosti, a vrh, kao i prednja strana kućišta su napravljena od visoko kvalitetnog brušenog aluminijuma ofarbanog u crno.

 

 

Osim odličnog kvaliteta izrade, korisnike, pa i one zahtevnije, će zadiviti mogućnosti ovog kućišta.

Phantekst Enthoo Primo ima dve plave LED trake – jednu na prednjem delu kučišta, i jednu na vrhu. Sve to zajedno sa 2 prednja ventilatora koja takođe svetle plavo odaju lep utisak naročito noću. Naravno postoji mogućnost da se LED osvetljenje isključi ako se za to ukaže porteba.

 

PHANTEKS Enthoo Primo 1 T PHANTEKS Enthoo Primo 2 T

 

Iza vratanca na prednjem panelu se krije čak pet mesta za 5,25″ uređaje kao što su optički uređaji, fan kontroleri, ili veliki rezervoar za sistem vodenog hlađenja.

Unutrašnost poseduje i mesta za ugradnju ukupno šest 3,5″ uređaja, a tu je i mesto za ugradnju šest 2,5″ uređaja kao što je recimo SSD. Ovo znači da korisnik može da ugradi ukupno 12 uređaja (3,5″ i 2,5″).

Spomenuli smo vodeno hlađenje, a korisnike koji planiraju da ga koriste će obradovati činjenica da je moguće u Phanteks Enthoo Primo ugraditi čak 5 radijatora, uključujuči i dva maksimalne veličine do 480mm. Moguće je montirati i dva rezervoara i to jedno u sredini kućišta i jedno pored slotova za proširenje, a postoji i bracket iza držača matične ploče za montažu pumpe.

 

PHANTEKS Enthoo Primo 3

PHANTEKS Enthoo Primo 4 T PHANTEKS Enthoo Primo 5 T PHANTEKS Enthoo Primo 9 T

 

Ovim kućištem neće biti zadovoljni samo oni koji koriste vodeno hlađenje, već i oni koji žele da naprave sistem sa vazdušnim hlađenjem vrhunskih performansi.

Preinstalirano je čak 5 ventilatora, čija je buka prema specifikacijama 19dB, a ukupan protok vazduha je skoro 700m3/h. Za one najzahtevnije korisnike kojima ovo nije dovoljno postoji mogućnost ugradnje do čak 16 ventilatora unutar kućišta čime se može napraviti odličan vazdušni sistem hlađenja sa velikim protokom tako da se mogu hladiti i multiGPU konfiguracije bez ikakvih problema.

Maksimalna visina CPU kulera je ograničena na 207mm, tako da je moguće ugraditi bilo koji CPU kuler na tržištu.

 

PHANTEKS Enthoo Primo 6 T PHANTEKS Enthoo Primo 7 T PHANTEKS Enthoo Primo 8 T

 

U Phanteks Entoo Primo kućište je moguće ugraditi i dva napajanja, tako da će biti moguće korišćenje i komponenti koje dosta troše (npr. multiGPU sistemi sa četiri grafičke karte).

Očekuje se da će kućište ugledati svetlost dana početkom septembra u Evropi sa očekivanom MP cenom od oko 230 evra sa uključenim porezom.

 

Funkcionalnosti:

 

 

Specifikacije:

specifikacije

 

Izvor: Caseking

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar