| Vesti | Hardver | Overklokujte više sa GIGABYTE-ovom 8 serijom matičnih ploča
Hardver

Overklokujte više sa GIGABYTE-ovom 8 serijom matičnih ploča

uvodna

Na GIGABYTE Z87X-OC i GIGABYTE Z87X-OC Force matičnim pločama debituje nekoliko novih ekskluzivnih i unapređenih funkcija koje su dizajnirane specijalno da pomognu entuzijastima i overklokerima da izvuku maksimum performansi iz njihovog hardvera, kao i najprijatnije moguće OC iskustvo.

„Pokušali smo da procenimo overklokersko iskustvo iz što više različitih uglova sa ciljem prilagođavanja mogućnosti i dizajna, razmatranjima koja ne samo da na najjednostavniji mogući način teraju vaš hardver do apsolutnog maksimuma, već i da tokom tog procesa i uživate“, komentar je Hicookie-a, šefa overklokerskog propovednika, pri GIGABYTE-ovom odeljenju za matične ploče. „Kao overkloker, u ove matične ploče bih se pouzdao prilikom rušenja svetskih rekorda“.

 

 

GIGABYTE Z87X-OC ForceGIGABYTE Z87X-OC Force

GIGABYTE Z87X-OC Force pruža uzvišeno OC iskustvo bez kompromisa nad mogućnostima. Nudeći maksimalni četvorostruku SLI i Crossfire grafičku konfiguraciju, ukombinovanu sa neverovatnim 16 faznim digitalnim VRM za CPU i memoriju. GIGABYTE Z87X-OC Force je zaista bez premca i krajnje bezobzirna.

 

GA Z87X OC Force

 

GIGABYTE Z87X-OCGIGABYTE Z87X-OC

Dizajnirana specijalno sa ciljem rušenja svetskih OC rekorda, GIGABYTE Z87X-OC nudi jedinstvene i ekskluzivne OC mogućnosti koje nikad ranije nisu viđene na matičnim pločama. Nudeći profesionalcima i entuzijastima prednost nad LN2, GIGABYTE Z87X-OC se nalazi na samoj tehnološkoj ivici mogućnosti, pomerajući granice performansi.

 

GA Z87X OC

 

Eskluzivne GIGABYTE overklokerske mogućnosti:

OC Ignition

Pritiskanjem OC Ignition tastera omogućava kontinuirano, neisprekidano napajanje ka svim povezanim diskovima i sistemskim ventilatorima bez napajanja procesora. Ovo je korisno u situacijama ‘cold bug’ kada je potrebno zagrejati procesor do butabilne temperature, sa željom da se sistemski ventilatori i dalje vrte, kako bi se smanjio nastanak vlage. Održavanjem SATA napajanja, OC Ignition sprečava oštećenja vaših diskova kao i gubitka podataka za i-ram korisnike. OC Ignition je takođe koristan za testiranje sistema hlađenih vodom, kao i demo sistema bez uključenja sistema.

 

oc ignition

 

OC Brace

OC Brace omogućava ekstremnim overklokerima ili tokom ispitivanja sistema da sigurno instaliraju do četiri grafičke kartice u otvorenom kućištu ili test opremi bez rizika od oštećenjem nad PCIe slotovima ili sprećavanju da se kartice ne prikažu instaliranim u operativnom sistemu zbog lošeg kontakta sa PCIe slotom. OC Brace je jednostavan i elegantan način da se obezbedi robusna instalaciona podrška za grafičke karte pune veličine u ekstremnoj multi GPU konfiguraciji, uključujući LN2 merenja sa glomaznim GPU portovima kojima je potreban stabilna, čvrsta instalaciona osnova za duži vremenski period.

 

OC Brace

 

OC Touch

GIGABYTE OC Touch uključuje niz tastera jednostavnih za korišćenje i prekidača primenjenih ekskluzivno na GIGABYTE OC matičnim pločama.

 

OC Touch

 

    OC Turbo: Jednim dodirom se automatski učitava optimizovani overklokerski profil.

    OC Touch Buttons: Manualno podignite ili spustite CPU množilac, promenite BCKL i podešavanja množioca.

    Settings Lock: Automatski pamti vaše poslednje uspešno podešavanje, čak i posle brisanja CMOS-a.

    Clear CMOS: Briše CMOS podešavanja bez gubitka vaših pre-konfigurisanih profila.

    Reset Button: Restartuje sistem.

    Memory Safe: Smanjuje tajminge DDR3 modula kako bi eliminisao problem oko kompatibilnosti memorije.

    Direct to BIOS (DTB): Direktan ulazak u BIOS meni posle rebutovanja bez potrebe da se pritisne ‘Del’ taster.

    OC Tag: Učitava vaša prilagođena podešavanja pritiskom na dugme. Posle brisanja CMOS-a, momentalno postavlja vaš OC profil bez potrebe da ručno podešavate vaš sistem.

    OC PCIe prekidač: Ručno uključite ili isključite svaku instaliranu PCIe granu na matičnoj ploči.

    OC Trigger Switch: Skok između niskih i ekstremno visokih frekvencija u trenu. Koristite niske frekvencije prilikom podizanja operativnog sistema i tokom OS optimizacije, zatim iskoriste ovaj prekidač da odmah podignete ciljane frekvencije.

    BIOS Switch: Korisnik može da izabere koji BIOS želi da koristi. Ova funkcija omogućava korisnika da ‘uporede’ različite verzije BIOS-a prilikom testiranja performansi ili prilikom pronalaženja grešaka.

    DualBIOS Switch: Omogućava ili onemogučava GIGABYTE DualBIOS.

 

Ekstremna grafička podrška: GIGABYTE Z87X-OC Force je spremna za maksimalnu četvorostruku SLI i Crossfire konfiguraciju sa PLX integralnim kolom, dajući svakom slotu PCI generacije 3.0 osam staza od procesora. GIGABYTE Z87X-OC ima drugačiji pristup, sa optimizovanom podrškom za premium četvorostruke Crossfire konfiguracije, korišćenjem dodatnih PCIe grana direktno sa Intel Z87 PCH.

 

OC PEG: OC PEG dodaje pomoćnu snagu PCIe slotovima vaše matične ploče, unapređujući sistemsku stabilnost u ekstremnim konfiguracijama. Ovo je posebno korisno u naponsko zahtevnim četvorostrukim CrossFire konfiguracijama.

 

OC PCIe prekidač

Overkloker može ručno da uključi ili isključi svaku PCIe granu matične ploče, omogućavajući korisnicima da jednostavno isključe grafičku kartu iz sistema, bez potrebe da se ona fizički skine iz sistema. Ovo je posebno pogodno za VGA overklokovanje sa LN2, kao i sistemima hlađenim sa vodom.

 

OC Connect

OC Connect sadrži dva USB porta postavljenih direktno na bližoj strani matične ploče koja gleda ka overklokeru. Ovim se pojednostavljuje snimanje podataka, flašovanje BIOS-a ili instaliranje softver u otvorenoj platformi za testiranje. Predviđeno za ekstremno overklokovanje ili testiranje sistema pre instaliranja u kućište, OC Connect je predviđen za situacije u kojima je pristup zadnjem IO panelu komplikovan.

 

Zlatan Hardver

 

15µ pozlaćen CPU soket

GIGABYTE-ova 8 serija matičnih ploča dolazi opremljena sa pozlaćenim 15µ CPU soketom, što znači da entuzijasti mogu da uživaju u apsolutnoj pouzdanosti i dugotrajnosti CPU soketa, bez ikakve bojazni oko zarđalih pinova ili loših kontakta.

 

Pozlaćeni DDR i PCIe slotoviPozlaćeni DDR i PCIe slotovi

GIGABYTE-ova 8 serija OC matičnih ploča je opremljena sa pozlaćenim DDR3 slotovima i PCI Express slotom. Ovo garantuje totalnu pouzdanost i dugotrajnost za vaše memoriju, grafičku kartu i matičnu ploču, bez obzira koliko ste ih puta isključili.

 

Pozlaćeni konektori za napajanjePozlaćeni konektori za napajanje

GIGABYTE 8 serija OC matičnih ploča poseduje 100% izdržljive procesorske i 24 pinske ATX naponske konektore koji su mnogo robusniji od standardnih konektora. Ovi konektori su i pozlaćeni, obezbešujući superiornu provodljivost i transmisiju signala u odnosu na standardne primene. Zlato poseduje superiornu pouzdanost i stabilnost, otpornost na metalnu koroziju prouzrokovanu prekovremenom upotrebom.

 

gold plated

 

Ekskluzivne mogućnosti GIGABYTE-ove 8 serije

 

GIGABYTE Ultra Durable 5 PlusGIGABYTE Ultra Durable 5 Plus

GIGABYTE Ultra Durable 5 Plus debituje na GIGABYTE-ovoj 8 seriji matičnih ploča, konstruisan na filozofiji dizajna prethodnih generacija Ultra Durable sa nizom mogućnosti i izborom komponenata koje obezbeđuju rekordne performanse, hladan i efikasan rad i produžen životni vek matične ploče.

 

ud5 plus

 

Kompletan IR digitalni dizajn napajanja procesora

GIGABYTE Ultra Durable 5 Plus matične ploče koriste industrijski najbolje PWM kontrolere i PowIRstage integralna kola od International Recifier. Ove komponente su 100% digitalne, i nude neverovatnu preciznost prilikom isporučivanja električne energije vašem Intel procesoru četvrte generacije. Dizajnirani od nule, sa ciljem što boljeg upotpunjavanja, ovi industrijski vodeći PWM kontroleri i PowIRstage integralna kola od IR su optimizovana za hladan i efikasan rad, omogućavajući korisnicima da izvuku apsolutni maksimum od svog PC sistema.

 

Novi GIGABYTE UEFI DualBIOS sa Dashboard Modom

Preuzmite kontrolu nad izgledom vašeg BIOS-a sa novim GIGABYTE UEFI DualBIOS, potpuno prilagodljivim korisničkim interfejsom koji omogućava da podesite overklokerska i sistemska podešavanja u realnom vremenu. Sa preciznom kontrolom miša i prečicama za brzu navigaciju, novi i ekskluzivni Dashboard mod nudi korisnicima kompletan pristup svim bitnim podešavanjima vaše matične ploče, uključujići procesorske, grafičke i memorijske frekvencije, temerature i voltaže.Novi GIGABYTE UEFI DualBIOS sa Dashboard Modom

 

gigabyte dashbord

 

Novi GIGABYTE-ov aplikacioni centarNovi GIGABYTE-ov aplikacioni centar

GIGABYTE-ov aplikacioni centar vam omogućava jednostavan pristup mnoštvu GIGABYTE-ovih aplikacija koje pomažu da dobijete najviše od vaše GIGABYTE matične ploče. Korišćenjem jednostavnog, tipskog korisničkog interfejsa, GIGABYTE aplikacioni centar omogućava da startujete sve GIGABYTE aplikacije instalirane na vašem sistemu. GIGABYTE-ov aplikacioni centar se može prilagoditi u tri atraktivne kolorne šeme.

GIGABYTE-ov aplikacioni centar uključuje:

    EasyTune

    @BIOS

    EZ Setup

    Live Updates

    USB Blocker

    On/Off Charge 2

    Smart Recovery

    Smart TimeLock

 

Novi GIGABYTE EasyTune

Prepravljen i unapređen GIGABYTE EasyTune nudi jednostavan i lak za korišćenje interfejs koji omogućava korisnicima da fino podese svoja sistemska podešavanja, podese frekvenciju sistema i memorije i podese voltažu u Windows okruženju sa prikazanim sveobuhvatnim sistemskim infromacijama bez potrebe da instaliraju dodatan softver.Novi GIGABYTE EasyTune

 

Gigabyte EasyTune

 

Izdržljivi crni Solid kondenzatori

GIGABYTE-ova 8 serija matičnih ploča je integrisana sa apsolutno najkvalitetnijim solid kondenzatorima koji su dimenzionisani tako da obezbede maksimalnu efikasnost u dužem vremenskom periodu, čak i pri ekstremnim uslovima rada. Ovim je obezbeđena bezbrižnost krajnjih korisnika koji žele značajno da opterete svoj sistem, a da pri tome imaju obezbeđenu apsolutnu pouzdanost i stabilnost. Sa ultra niskim ESR-om, nije važno koliko je opterećenje procesora. Ovi ekskluzivni kondenzatori su na GIGABYTE-ovoj 8 seriji matičnim pločama dizajnirani u džet crnoj boji.

 

black solid caps

 

GIGABYTE-ova napredna kontrola ventilatora

GIGABYTE-ova 8 serija matičnih ploča poseduje do 9 strategijski postavljenih konektora za sistemske ventilatore, uključujući i CPU OPT ventilator kojim se može povezati vodena pumpa i konfigurisati za kontinuiran radi u punoj brzini. Nova GIGABYTE EasyTune aplikacija nudi sveobuhvatan sistem kontrole ventilatora sa individualnim podešavanjem parametara protoka vazduha zahvaljujući namenskim digitalnim kontrolerima.

 

GIGABYTE On/Off Charge 2GIGABYTE On/Off Charge 2

GIGABYTE-ova On/Off Charge tehnologija je prepravljena i unapređena na GIGABYTE matičnim pločama 8 serije, sa sveobuhvatnom i poboljšanom podrškom za punjenje širokog spektra uređaja koje obuhvataju i one koji rade pod iOS-om i Android-om. Korisnici mogu da uživaju u brzom AC punjenju mobilnnog uređaja preko USB-a čak i kada je PC isključen.

 

Visoka elektrostatička zaštita za USB i LAN

GIGABYTE-ove ploče 8 serije podižu nivo zaštite vašeg sistema, pružanjem napredne zaštite od elektrostatičkog pražnjenja (ESD) za Ethernet LAN i USB portove, koja su česta mesta za nastajanje elektrostatičkih kvarova. Svaki LAN i USB konektor je uparen sa posebnim zaštitnim filterom koji može da izdrži visoka elektrostatička praženjenja, štiteći vaš sistem od čestih električnih udara, pa i od direktnih varnica.

 

Intel Gigabit LAN

Najnovije GIGABYTE matične ploče 8 serije opremljene su sa Intel gigabitnom mrežom, popularnim izborom gejmera, koja poseduju nekoliko funkcija za unapređuje mrežnih performansi kao što je „advanced interrupt handling“ koji pomaže u smanjenju procesorskog vremena posvećenog upravljanja mrežom i podrškom za „Jumbo Frame“ za ekstra velike pakete.

 

Gejmersko pojačalo za slušaliceGejmersko pojačalo za slušalice

GIGABYTE-ova 8 serija matičnih ploča poseduje visoko kapacitativno pojačalo za slušalice koje može da napaja opterećenja do 600Ω, omogučavajuči gejmerima da uživaju prilikom korišćenja visoko kvalitetnih profesionalnih slušalica u širokom zvučnom frekventnom spektru sa više detalja i manjim izobličenjima. Karakteriše ih široki audio spektar, nizak nivo šuma i niska distorzija, što GIGABYTE-ovu 8 seriju matičnih ploča čini idealnim za profesionalnu audio upotrebu i gejmerske entuzijaste.

 

GIGABYTE overkloking matične ploče 8 serije

GIGABYTE Z87X-OC

 

GA Z87X OC 1

 

GIGABYTE Z87X-OC Force

 

GA Z87X OC Force 1

 

Izvor: GIGABYTE

 

Komentarišite na forumu