| Vesti | Hardver | NZXT predstavlja novo ITX kućište – Manta
Hardver

NZXT predstavlja novo ITX kućište – Manta

NZXT Manta

Kompanija NZXT je ovoga puta zaista uzmrdala tržište, kada su najavili svoj prvi model ITX kućišta, pod nazivom Manta. Bez kompromitovanja kvaliteta, NZXT donosi novi revolucionarni dizajn kućišta, sa mekim linijama koje više nisu nužno pod pravim uglovima. Manta na posmatrača zaista ostavlja drugačiji „zaobljeni“ utisak, a proizvođač tvrdi da su sa ovim modelom postavili novi standard kada su u pitanju mini-ITX kućišta. Iskreno? Potpuno se slažemo sa njima.

Za proizvodnju Manta kućišta, NZXT je primenio novi inovativni proces proizvodnje, kako bi izveli zaobljeno sečene panele koji su od čelika. Manta nudi i trenutno najveći bočni prozor na tržištu ITX kućišta, pa slobodno možemo reći da se radi o kućištu koje je u isto vreme i razmetljivo i elegantno. 

 

 

Pored dizajna spoljašnjosti, koji će teško bilo koga ostaviti ravnodušnim, Manta raspolaže prostorom koji će verovatno biti dosta praktičan pri ugradnji komponenti, zbog čega će u moru drugih ITX kućišta biti favorit za entuzijaste.

 

NZXT Manta 1 T NZXT Manta 2 T
   
NZXT Manta 3 T NZXT Manta 4 T

 

Pametan raspored unutrašnjosti i dosta velik prostor, tako nude podršku za ugradnju grafičkih karti dužine do 363mm, CPU kulera visine do 160mm i napajanja dužine do 363mm. Pritom će korisnicima na raspolaganju ostati dovoljno mesta i za urednu organizaciju kablova i drugih komponenti.

 

NZXT Manta 5 T NZXT Manta 6 T
   
NZXT Manta 7 T NZXT Manta 8 T

 

Još jedna prednost ovog ITX kućišta je što dozvoljava instalaciju ozbiljnog vodenog hlađenja, tačnije čak do tri radijatora istovremeno – dva od 280mm u prednjem delu kućišta i jednog od 120mm u zadnjem delu.

 

NZXT Manta 9 T NZXT Manta 10 T
   
NZXT Manta 11 T NZXT Manta 12 T

 

Osim toga, Manta je opremljena sa svim poznatim NZXT funkcijama, kao što je zadnje I/O osvetljenje, integrisani PWM hub za ventilatore, SSD displej i pokrov za napajanje.

 

NZXT Manta 13 T NZXT Manta 14 T
   
NZXT Manta 15 T NZXT Manta 16 T

 

NZXT Manta na svetskom tržištu treba da se pojavi 15. februara ove godine, sa preporučenom maloprodajnom cenom od 140 američkih dolara, i to u četiri mat varijante – kao belo kućište sa crnim detaljima, crno kućište sa crvenim detaljima i potpuno crno kućište sa ili bez bočnog prozora.

 

NZXT Manta 17 T NZXT Manta 18 T
   
NZXT Manta 19 T NZXT Manta 20 T

 

Više informacija možete pronaći na zvaničnoj stranici NZXT Manta kućišta.

Izvor: NZXT

 

Komentarišite na forumu