| Vesti | Hardver | NZXT kupio Forge
Hardver

NZXT kupio Forge

Iz kompanije NZXT je stiglo zvanično obaveštenje da je kompletiran postupak akvizicije softversko-programerske kuće Forge iz San Franciska, jedne od prvih koja je tržištu ponudila softversko rešenje za snimanje i deljenje PC „gejmplej“ sadržaja.

Pod okriljem akvizicije koja je sklopljena 03. jula 2018. godine, osoblje Forge-a će se pridružiti NZXT timu na različitim pozicijama od inženjera do upravljačkih funkcija.

Johnny Hou, osnivač kompanije NZXT će nastaviti sa svojom dosadašnjom funkcijom kao predsednik i izvršni direktor kompanije. Jared Kim, osnivač kompanije Forge, će preuzeti funkciju podpredsednika, softverske divizije u NZXT-u.

Finanskijski detalji novo-ugovorenog posla nisu poznati. Iz kompanije NZXT navode da je ta kompanija već duži niz vremena glasnogovornik „Smart PC „ koncepta – hardverske platforme pokretane integrisanim softverom čiji je cilj da se u potpunosti eliminištu problemi prilikom konfigurisanja, upravljanja i korišćenja PC računara.

Njegova uloga je da podesi i optimizuje PC u pravcu optimalnih gejming performansi – počev od idealnog upravljanja hlađenjem do overkloking mogućnosti – koje je do sada bilo pod ručnom kontrolom korisnika. Sve to korišćenjem znanja stečenog zajedno kroz iskustvo i proces učenja.

Sa napretkom ostvarenim u oblastima komplikovanih proračuna i mašinskog učenja, a što je do sada tradicionalno bilo predmet prećutnog pristanka, standardnih  početnih podešavanja ili postupka postepenog učenja, od sada može biti u potpunosti automatizovan proces. „U NZXT-u osećamo da je industrija ostvarila veliki napredak u nameri pojednostavljenja iskustva u konfigurisanju i korišćenju PC gejming računara, ali je tu još uvek dovoljno prostora i brojne mogućnosti za potencijalno unapređenje“, izjavio je Johnny Hou.

 

NZXT 01

 

„Novo partnerstvo je sledeći korak u pravcu stvaranja PC-a kao najbolje gejming platforme. Donoseći neverovatan talenat i iskustvo,  Forge tim će nam pomoći u nameri stvaranja naprednih alata kao što su CAM i funkcija adaptivne redukcije buke (ANR) čije blagodeti već osećate, a što će dodatno učvrstiti poziciju NZXT-a u budućnosti.“

Iz kompanije Forge navode da su posvećeni izgradnji boljeg osećaja povezivanja gejming populacije i naprednijeg iskustva PC gejminga među najmasovnijom populacijom korisnika PC tehnologija, pomoću razvoja softverskih alata i programa koji omogućuju gejmerima lako snimanje najzanimljivijih “gejmplej” momenata u najkraćem mogućem trenutku, obradu videa i pripremu za deljenje, pa čak i prenos uživo kompletnih gejming sesija direktno preko Twitch i YouTube kanala.

 

NZXT 03

 

Njihov iskusni softverski tim je napravio sistem za snimanje kadrova u igrama, prenos sadržaja uživo i upotrebu naprednih funkcija direktno iz igara, naprednu tehnologiju koju koriste već sada milioni gejmera širom sveta. “Činjenica da je hardver posatao značajno kompleksniji je prepreka za mnoge PC gejmere i naš plan je da uposlimo softver kako bi smanjili uticaj dotičnog problema, “ izjavio je Jared Kim.

“To je šansa za veoma sposobne stručnjake u našem softverskom timu – da budu direktno anagažovani u svakoj etapi razvoja PC gejming hardvera naprednih karakteristika, a što je sa druge strane jedinstvena prilika i iskustvo. Veoma smo uzbuđeni što ćemo raditi zajedno sa NZXT-om na stvaranju nove generacije proizvoda.”

 

NZXT 02

 

Izvor: NZXT

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi