| Vesti | Hardver | NZXT izbacuje Tempest EVO kućište
Hardver

NZXT izbacuje Tempest EVO kućište

 

 

 

NZXT je i zvanično objavio novo kućište. Tempest EVO, novo midi tower kućište će biti uskoro dostupno po ceni od oko 99.99$. Ovo u potpunosti crno kućište je napravljeno od čelika i relativno je prostrano, dolazi sa duplim opcijama cable management-a, kao i rupom na nosaču matične ploče da bi se hladnjak za procesor lakše menjao.

 

 

 

 

 

 

Ukupno četiri ventilatora od 120mm se nalaze u kućištu, a uz njih tu su i dva ventilatora od 140mm na vrhu. Kompanija je razmišljala i o ugradnji vodenog hlađenja pa su prisutne i rupe za creva, a samo kućište podržava dupli 120mm radiator koji bi mogao da se instalira na gornjem panelu.

20_nzxt-tempest-evo_1

2_nzxt-tempest-evo_3

 

– Sa prednje strane se nalaze dva ventilatora od po 120mm, sa gornje strane se nalaze dva ventilatora od  140mm, sa bočne strane jedan ventilator od 120mm i sa zadnje jedan od 120mm, što čini NZXT Tempest jedno od najboljih kućišta kada je u pitanju provetrenost u svim oblastima. Novi Tempest EVO poseduje novi dizajn listova ventilatora koji „guraju“ više vazduha na niskom nivou buke.

– Uvećana prostornost, podržava i E-ATX ploče nudeći veću kompatibilnost sa visokom klasom komponenti a tu se pre svega misli na dugačke grafočke karte, najskuplja napajanja kao i serverske ploče.

– Poboljšana pristupačnost i sam cable menadzment. Rupe za sakrivanje kablova su probušene na nosaču za matičnu ploču tako omogućavajući sakrivanje iza nje, nudeći svekupno pregledniji izgled i bolju cirkulaciju vazduha. Svi bitniji konektori i dugmići se nalaze sa prednje strane kućišta na samom vrhu radi boljeg pristupa (Dugme za paljenje, Reset, E-sata i USB).

Tempest EVO model ima više prostora između nosača ploče i desne stranice radi sakrivanja kablova kao u rupe za menjanje hladnjaka procesora.

– Napajanje se montira na dnu, što nudi veću sigurnost i hladniji rad jer ne preuzima topao vazduh od procesora pri radu.

– Dva ventilatora sa prednje strane su sasvim dovoljna da ohlade čak 8 hard diskova koje možete smestiti, što dozvoljava sklapanje sistema većeg kapaciteta i održavanje optimalnih temperatura.

– Tempest ima podršku za vodeno hlađenje sa probušenim rupama za creva kao i podrškom za instaliranje hladnjaka na vrh kučišta.

– U potpunosti crna unutrašnjost, i zatamnjeni pleksiglas daju Tempestu potpuno novi uglađeniji izgled.

 

20_bocno

20_interno

 

Tempest EVO će biti dostupan po ceni od 99$ od ovog trenutka.

 

 

Izvor : guru3d

Komentarišite na forumu