| Vesti | Hardver | Nvidia predstavlja Geforce GTX 670
Hardver

Nvidia predstavlja Geforce GTX 670

uvodna

SANTA KLARA, Kalifornija — 10. maj, 2012. — Kompanija NVIDIA je danas predstavila treći GPU baziran na Kepler grafičkoj arhitekturi sledeće generacije, GeForce GTX 670. Nova grafički čip tj. grafičke karte bazirane na istom donose dramatično unapređen balans perfomansi i cene, energetsku efikasnost, kao i jako tih rad što će znati da cene igrači.

 

 

Novi čip je dizajniran sa istom arhitekturom kao i skoro predstavljeni GTX 680 koji predstavlja trenutno najmoćniji GPU kompanije NVIDIA sa jednim čipom. Nvidia Geforce GTX 670 poseduje veliku snagu i nadmašuje najbližu konkurenciju u igračkim perfomansama do 45%, dok troši oko 18% manje snage.

 

NVIDIA GeForce GTX670 T

 

Uz sve to, GeForce GTX 670 sustiže perfomanse vodećih proizvoda konkurencije u 25 najpopularnijih igara i “benchmark” testova što govori o tome na kom je nivou sveukupna efikasnost Kepler arhitekture. GTX 670 je proizveden koristeći Kepler arhitekturu kompanije NVIDIA u 28nm procesu, kao i GTX 680 i dvoglavi GTX 690 koji su predstavljeni u martu i aprilu.

NVIDIA GeForce GTX 670 GPU je trenutno dostupan i to od vodećih svetskih proizvođača karti kao što su: ASUS, EVGA, Gainward, Gigabyte, Inno3D, KFA2, MSI, Palit, Point of View, PNY i Zotac.

 

Izvor: nVIDIA


Komentarišite na forumu

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar