| Vesti | Hardver | NVIDIA najavljuje GTC 2012
Hardver

NVIDIA najavljuje GTC 2012

nvidia

SANTA KLARA, Kalifornija – 07. jun, 2011. – NVIDIA je najavila da će se treća godišnja GPU Tehnološka Konferencija (GTC), najznačajniji svetski događaj na kome se predstavljaju dostignuća u računarskim naukama potpomognutim grafičkim procesorima, održati u McEnery Convention Center u San Hozeu, od 14. do 17. maja 2012.

 

 

logo

 

Accelerated High Performance Computing (HPC) Simpozijum Nacionalne Laboratorije iz Los Alamosa će biti pomeren za istu nedelju, kao i nova InPar 2012 akademska konferencija, koje su usmerene ka organizovanju prvoklasnog događaja za publikacije iz polja inovativnog paralelnog računarstva.

Novo mesto na internetu gde se mogu naći dodatne informacije, kako za one koji će biti prisutni na GTC 2012, tako i za celokupnu zajednicu GPU računarstva je počelo sa radom danas na www.gputechconf.com. Sajt sadrži informacije o svim govorima, tehničkim predavanjima i događajima, datumima održavanja konferencija, sadržaja za socijalne medije i mnogo toga drugog iz zadnjih godinu dana.

Glavna sekcija novog sajta je GTC Learning Center koji edukuje, daje vesti i omogućava pregled sadržaja celoj GPU računarskoj zajednici. Pored GTC On-Demand mogućnosti da se pregleda više od 300 sati sadržaja sa GTC 2010 konferencije, sekcija će takođe sadržati novu seriju GTC Express internet seminara gde će stručnjaci iz polja GPU računarstva i računarskih nauka deliti iskustva o tome na koji način grafički procesori transformišu njihov rad.

Prvi internet seminar će početi 15. juna, 2011. sa prezentacijom dr. Dejvida Lebkea, direktora istraživanja kompanije NVIDIA, o tradiciji GPU računarstva i važnim problemima i temama vezanim za istraživanja sa kojima će se istraživači susretati u budućem radu. Nakon toga, sledi internet seminar koji će biti 13. jula, 2011. od strane dr. Roba Farbera, autora i eksperta u GPU računarstvu, o praktičnoj primeni heterogenog superračunarstva.

Preko GTC internet sajta su takođe dostupni i detalji o regionalnim događajima koji se dešavaju tokom godine, širom sveta. U maju, preko hiljadu naučnika, inženjera, istraživača i programera su prisustvovali događajima u Singapuru, Tajvanu i Izraelu. Događaji su zakazani za Japan i Kinu krajem ove godine.

Prošle godine GTC događaj u San Hozeu je hiljadama posetilaca ponudio više od 280 sati sadržaja prevashodno namenjenog naučnicima u oblasti računarstva, inženjerima i programerima koji žele da bolje razumeju na koji način grafički procesori transformišu naučno, vizuelno i tehničko računarstvo. Poseta događaju iz 2010. je porasla za više od 50 procenata u poređenju sa 2009. i dalji rast se očekuje.

Sponzori za GTC 2012 uključuju HP, Microsoft, Supermicro, PNY, Adobe, Dell, Los Alamos National Laboratory, Lenovo, Caps, Bull, Synnex, Next IO, GE Intelligent Platforms Appro i AMAX.

 

Izvor : Nvidia

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi