| Vesti | Hardver | Noviteti iz Lenova
Hardver

Noviteti iz Lenova

uvodna

Kompanija Lenovo, drugi po veličini proizvođač računara,  ne može dopusti sebi da spava na lovorikama, te su nedavno predstavili dosta noviteta na globalnom tržištu. Neki od ovih noviteta su namenjeni kancelarijskim korisnicima (kao što su novi računari iz ThinkCentre serije), dok su drugi namenjeni profesionalcima – kao što su to nove radne stanice iz ThinkStation serije.

 

 

ThinkCentre računari

Kompanija Lenovo je najavila novu seriju ThinkCentre računara, koju čine modeli M72e i M92/M92p/M92z AIO. Novi ThinkCentre je “slim” desktop računar sa Intel vPro tehnologijom, širine golf loptice (34.5 mm). Nova serija ThinkCentre računara je male forme, što joj omogućava da se uklopi u bilo koji prostor, a da u isto vreme zadrži visoku produktivnost sa trećom generacijom Intel Core vPro procesora.

 

LENOVO 01 T

 

ThinkCentre M92/M92p je desktop računar male forme koji koristi Intel vPro tehnologiju, i može se podjednako lako okačiti na zid ili smestiti ispod stola. Sa trećom generacijom Intel Core i5 procesora, ovaj maleni desktop može biti lako smešten u kancelariju, a da ne zauzme mnogo prostora. M92/M92p takođe podržava do 4 monitora u Mosaic modu, ili tri nezavisna monitora, bez dodatne grafičke karte. Lenovo takođe širi svoj portfolio dodataka za računare ovog tipa.

 

LENOVO 02 TLENOVO 03 T

 

ThinkCentre M92/M92p/M72e desktop računari podržavaju kako tradicionalne, tako i solid state diskove. Integrisana grafička karta, USB 3.0 i WiFi se podrazumevaju. Sa Lenovo Enhanced Experience 3 tehnologijom za Windows 7 (EE3), boot vreme se smanjuje i do 30 odsto (u poređenju sa sličnim računarima). Korisnici mogu biti sigurni da su njihovi podaci bezbedni uz TPM čip za enkripciju i RAID 0,1 mogućnosti. Sa PC Cloud Manager-om, IT menadžeri mogu daljinski da upravljaju svojim računarima povezanim na web, bez korišćenja konzole za upravljanje.

ThinkCentre M92z all-in-one računari se prodaju u verzijama sa touchscreen ekranima dijagonale 20 ili 23 inča. Ekrani su IPS tipa sa Antiglare premazom, i nude ugao gledanja od 178 stepeni. Ostatak konfiguracije čine Intel Core i7 procesor iz vPro serije, 1TB skladišnog prostora (sa standardnim ili SSD diskovima) i AMD Radeon grafička karta sa 1GB video memorije. Standardna verzija je takođe dostupna sa Dolby Advanced zvučnom tehnologijom. WiFi adapter je i ovde prisutan.

 

LENOVO 04 T

 

Ne samo što je snažan i lak za korišćenje, M92z je i među „najodgovornijim” AIO računarima kada je u pitanju životna sredina: njegove plastične komponente koriste više od 50 odsto recikliranog materijala a dobio je i razne sertifikate za energetsku efikasnost i svest o životnoj sredini.

 

Lenovo ThinkStation series 30 radne stanice

Pored desktop računara, Lenovo je predstavio i tri nove radne stanice serije 30: ThinkStation S30, C30 i D30. Ono što je zajedničko za sve tri serije jeste upotreba najnovijih Intel Xeon E5 procesora, NVIDIA Quadro grafičkih karti sa Maximus tehnologijom. Tu je i podrška za do 256GB DDR3 memorije, kao i podrška za PCI-E 3.0 i USB 3.0 standarde.

 

LENOVO 05

 

Lenovo ThinkStation C30 je najjači predstavnik serije i predstavlja dvoprocesorsku radnu stanicu, sa podrazumevanim Xeon E5 2600 procesorima. Za grafiku se stara jedna Quadro 6000 ili dve Quadro 5000 karte. Podrazumevana konfiguracija obuhvata i 128 GB DDR3 memorije. ThinkStation D30 predstavlja sredinu ponude i čine je Xeon E5 2600 procesor i maksimalno dve Quadro 6000 grafičke karte. ThinkStation S30 predstavlja budžetsku varijantu, i u njenu konfiguraciju ulaze Xeon E5 1600 ili Xeon E5 2600 procesori.

 

Lenovo ThinkStation E31 radne stanice

Ne dozvolite da vas oznaka zbuni, nova E31 budžetna radna stanica dolazi u dva veličine: u konvencionalnom tower kućištu i u SSF kućištu. Obe stanice su dostupne sa Intel Xeon E3-1200 procesorom, ili sa širokim dijapazonom Ivy Bridge procesora. Oba računara podržavaju do 32 GB DDR3 memorije, a prisutno je pet USB 2.0 i četiri USB 3.0 porta.

 

LENOVO 06 T

 

Ono što razlikuje veći model od manjeg jeste podrška za tri hard diska (maksimalno dva u manjem modelu) i podrška za Quadro Q4000 grafičku kartu (Quadro Q600 u manjem modelu), uz doplatu. Podrazumevani grafički čip za oba računara je Intel HD P4000.

Početna cena oba sistema je 630 dolara.

 

 

Izvor: Lenovo


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar