| Vesti | Hardver | Noctua predstavlja svoje NH-D15 G2 modele CPU hladnjaka i NF-A14x25r G2 ventilatore
Hardver Noctua

Noctua predstavlja svoje NH-D15 G2 modele CPU hladnjaka i NF-A14x25r G2 ventilatore

Kompanija Noctua je predstavila dugo očekivani NH-D15 G2 vrhunski model CPU hladnjaka i NF-A14x25r G2 ventilatore od 140mm. Nastavljajući nasleđe NH-D15 i NF-A15 ventilatora, novi G2 proizvodi dolaze opremljeni najnovijim Noctua tehnologijama i pažljivo su usavršeni u svim aspektima kako bi pružili još bolje tiho hlađenje od svojih prethodnika.

„Naši G2 proizvodi su se razvijali godinama i konačno možemo da ih ponudimo našim kupcima“, kaže Roland Mosig, CEO, Noctua. „Suočili smo se sa raznim izazovima u dizajnu i proizvodnji, ali nismo zaobišli nijedan detalj i dali smo sve od sebe da osiguramo da G2 modeli budu dostojni naslednici nekih od naših najpoznatijih modela. Kada ih budete držali u rukama, uveren sam da ćete osetiti deo posvećenosti i upornosti koja je uložena u kreiranje ovih ventilatora i hladnjaka.“

NH-D15 G2 je dodatno poboljšana druga generacija Noctuinog NH-D15. Sa svojim NF-A14x25r G2 PWM ventilatorima, osam toplotnih cevi i asimetričnim rebrima koji su pažljivo usklađeni da rade u tandemu sa novim ventilatorima, postiže se još bolje tiho hlađenje.

Pored dodatno poboljšanih performansi, NH-D15 G2 nudi i poboljšanu kompatibilnost zahvaljujući offset konstrukciji koja omogućava da zaobiđe gornji PCIe x16 slot na većini savremenih matičnih ploča. Na kraju, G2 verzija je unapređena na Torx-bazirani SecuFirm2+™ multi-socket montažni sistem sa priloženim NM-SD1 šrafcigerom, a tu je i Noctua NT-H2 termalna pasta.

Uzimajući platformsku specifičnu optimizaciju na novi nivo, NH-D15 G2 je dostupan u standardnoj verziji i dve specijalizovane varijante: Regularni NH-D15 G2 koristi istu srednju konveksnost baze kao većina drugih Noctua hladnjaka, što ga čini univerzalnim rešenjem koje pruža optimalne rezultate na AM5 sa priloženom offset montažom i na LGA1700 CPU-ima kada se koriste priloženi NM-ISW1 podlošci (ili opcioni, tzv. kontaktni okviri) za smanjenje deformacije CPU-a zbog ILM pritiska.

HBC (High Base Convexity) varijanta je specifično optimizovana za LGA1700 procesore koji se koriste sa punim ILM pritiskom ili su postali trajno deformisani dugotrajnom upotrebom, pružajući odličan kvalitet uprkos konkavnom obliku CPU-a. LBC (Low Base Convexity) varijanta, s druge strane, je specifično optimizovana za relativno ravne CPU-e. Kao takva, nudi odličan kvalitet kontakta na AMD AM5 čak i bez offset montaže, kao i na drugim relativno ravnim CPU-ima (npr. AM4, LGA2066, LGA2011(-3), lapirani ili custom ravni heatspreaderi, itd.).

Za kupce koji žele da unaprede postojeće hladnjake kao što su prva generacija NH-D15, NH-D15S ili NH-U14S serije hladnjaka, novi okrugli NF-A14x25r G2 ventilatori će takođe biti dostupni zasebno, kako u regularnom pakovanju sa jednim ventilatorom (NF-A14x25r G2 PWM), tako i u posebnom dual ventilatorskom pakovanju za push-pull konfiguracije (NF-A14x25r G2 PWM Sx2-PP). Kao i ventilatori koji dolaze preinstalirani na NH-D15 G2, oni uključeni u Sx2-PP set su fino podešeni sa 50RPM pomerajem brzine kako bi se sprečile akustične interakcije poput periodičnog zujanja ili povremenih vibracija.

Izvor: Noctua

Komentarišite na forumu…