| Vesti | Hardver | Noctua najavljuje Project Chromax i nove Slim ventilatore A serije
Hardver

Noctua najavljuje Project Chromax i nove Slim ventilatore A serije

Noctua Project Chromax New Fans

Svi oni koji su fanovi Noctua kvaliteta, a nisu fanovi braon boje, biće srećni da čuju da je kompanija najavila tzv. Project Chromax, inicijativu za dizajniranje novih proizvoda koja će korisnicima omogućiti da sami biraju boje na određenim delovima ventilatora, poput gumenih nosača i antivibracionih guma na ćoškovima.

Novi dizajn-projekat je trenutno predstavljen na potpuno crnim Noctua IPC ventilatorima od 120mm, a radi se o silikonskim antivibracionim gumama i nosačima u četiri boje. Noctua još nije zvanično najavila konkretan proizvod sa ovakvim gumama, ali se očekuje da će uskoro predstaviti nekoliko novih proizvoda sa raznobojnim dodacima. 

Noctua je na sajmu Computex 2015 najavila i dva nova slim ventilatora A serije, u veličinama od 120mm i 200mm. Slim model od 120mm je debeo svega 15mm, što je dosta tanje u odnosu na standard od 25mm, ali za sad postoji samo fotografija makete novog ventilatora.

 

Noctua Project Chromax New Fans 3 T Noctua Project Chromax New Fans 4 T
   
Noctua Project Chromax New Fans 1 T Noctua Project Chromax New Fans 2 T

 

Novi modeli će moći da se pohvale akustično-optimizovanim ramom sa mikro strukturama na unutrašnjoj strani rama, koje imaju anti-akustičnu funkciju, kao i antivibracionim podloškama na ćoškovima. Drugim rečima, imaće sve od opreme i tehnologija koje ima i cela A serija. To naravno podrazumeva i SS02 ležaj koji će da obezbedi tih i dugoročan životni vek ventilatora. 

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu