| Vesti | Hardver | Najavljena saradnja Matrox-a i AMD-a
Hardver

Najavljena saradnja Matrox-a i AMD-a

matrox amd saradnja

Matrox odabrao AMD GPU-ove za narednu generaciju svojih multi-monitorskih grafičkih karti

 

Matrox Graphics je objavio da će njihova naredna generacija multi-monitorskih grafičkih karti biti bazirana na AMD GPU-ovima.

Oslanjajući se na 35 godina iskustva u dizajniranju i proizvodnji, Matrox će proširiti i dopuniti svoju liniju PCI Express kompatibilnih grafičkih karti namenjenih profesionalnoj upotrebi. Linija proizvoda koja će uskoro biti predstavljena obezbediće jedinstvene sposobnosti kojima se rešavaju stvarni problemi u industrijskoj, profesionalnoj A/V, sigurnosnoj, kao i drugim profesionalnim primenama.

Matrox-ovim kupcima će i dalje biti na raspolaganju sve prednosti koje pruža Matrox PowerDesk desktop menadžment softver, koji će biti optimizovan za rad sa AMD-ovim drajverima.

Ključne prednosti odabranih AMD GPU-ova uključuju 28nm tehnologiju sa 1,5 milijardi tranzistora, DirectX 11.2, OpenGL 4.4 i OpenCL 1.2, shader model 5.0, PCI Express 3.0, kao i 128-bitni memorijski interfejs.

 

matrox powerdesk

 

Kritične sposobnosti za unapređenje produktivnosti, koje su dostupne u Matrox PowerDesk softveru, će i dalje biti dostupne u narednoj generaciji Matrox grafičkih karti dizajniranih sa AMD GPU-ovima. Robusan, i u praksi dokazan, Matrox PowerDesk desktop menadžment softver za Windows omogućava korisnicima da lako konfigurišu i upravljaju multi-monitorskim postavkama. Takođe, profesionalnim korisnicima pruža opsežan set alata za postavljanje i kontrolu širokog niza različitih monitorskih konfiguracija, uključujući i rašireni desktop ili nezavisne desktope, klonirani mod, rotiranje monitora, širinu ivica i preklapanje ivica.

 

Izvor: Matrox Graphics

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar