| Vesti | Hardver | MSI priprema jeftiniju verziju LGA1156 matične ploče bazirane na Lucid Hydra-i
Hardver

MSI priprema jeftiniju verziju LGA1156 matične ploče bazirane na Lucid Hydra-i

msi

MSI radi na svojoj trećoj matičnoj ploči koja koristi Lucid Hydra multi-GPU tehnologiju, a upravo ovaj model ima za cilj da bude pristupačniji nego Big Bang Fuzion, a biće za socket LGA-1156.

Lucid Hydra tehnologija, omogućava korisnicima da miksuju i uparuju grafičke karte različitih brendova i modela u potrazi za odgovarajućim skalirajućim performansama.

 

 

Najnoviji driver (ver. 1.5.106) za Hydra-u nudi povećanu funkcionalnost tako što su dodate podrške za DirectX GPU skaliranje, kao i da se očekuju znatno bolje performanse skaliranja u odnosu na prethodne starije drivere. Nova matična ploča od MSI je P55-GD88 Hydra, takođe poznata i kao P55A Hydra.

 

21_msi_lga1156_lucid

 

Napravljena je na PCB-u koji se razlikuje od one kod Big Bang Fuzion modela, P55A Hydra koristi High-C kondenzatore samo za CPU VRM, sa normalnim solid-state kondenzatorima na ostatku ploče. A za razliku od Big Bang Fuzion-a ima samo dva PCI-E 2.0 x16 slota, ali oni rade u punoj x16 brzini.

Ono što je dobro i što će prodavati ovu postavku (pored toga što P55 platforma već podržava i SLI kao i CrossFire, a testovi su pokazali pad performansi između x16 i x8 rada kada su u kombinaciji jače grafičke karte), je sposobnost mešanja i uklapanja različitih grafičkih karti, uključujući miksovanje ATi Radeon karti sa nVIDIA GeForce kartama.

 

Ostale karakteristike P55A Hydra ploče uključuju 10-fazni CPU VRM, konsolidovane merne voltažne tačke, dva Sata 6 Gb/s porta, pored sedam 3 Gb/s portova, USB 3.0, a tu je i 8-kanalni audio, gigabitna mreža, eSATA i FireWire priključak.

MSI P55A će debitovati u sledećih nekoliko nedelja, a očekuje se da će koštati znatno manje nego Big Bang Fuzion.

 

Izvor : techpowerup

Komentarišite na forumu

 

 

 

Tagovi