| Vesti | Hardver | Svetsko prvenstvo u overklokovanju
Hardver

Svetsko prvenstvo u overklokovanju

gigabyte

Kompanija Gigabyte Technology, je jedna od lidera u proizvodnji matičnih ploča. Najavili su da će ove godine biti održano takozvano „Otvoreno takmičenje u overklokovanju“.  Ekstremni overklokeri širom sveta će se sukobiti pod parolom turnira “ Clash of the Titans“!

Ove godine Gigabyte će pokriti impresivnu brojku od 33 zemlje širom sveta, među kojima je i Srbija! Regionalne kvalifikacije će se održati u period između aprila i maja, dok će pobednici kvalifikacija otići u Taiwan, odnosno grad Taipei i u septembru ove godine se boriti na finalnom GOOC-u.

 

Prošlogodišnji GOOC je bio tako organizovan da tamičari nisu bili u mogućnosti da koriste svoj primerak hardvera ili da koriste neki svoj softver, ali je bilo omogućeno da koriste lemilicu za određene modifikacije na licu mesta.  Tada su i hard diskovi takmičara bili 100% pripremljeni od strane organizatora, pa je na raspolaganju bio Windows XP SP3 i Windows 7, kao i unapred određen drajver, ali i unapred određen softver.  Dakle nije bilo dozvoljeno koristiti neki drugi softver ili drajver. Prirodom stvari, overklokerima je bilo dozvoljeno da koriste svoje hlađenje, tj potove, ventilator i sl.

 

gooc2010

 

 

GIGABYTE-u je drago što može da najavi najveći svetski overklok događaj sa najvećim brojem takmičara ikada iz 33 države.“ rekao jeTim Handley, zamenik direktora marketingškog tima GIGABYTE-a.  “ Takođe nam je drago što smo u mogućnosti da koristimo najkvalitetnije matiče ploče, kao i neverovatni  Intel Core i7-980X Extreme Edition procesor, te se nadamo svetskim rekordima na samom takmičenju.Pozivamo sve takmičare širom sveta da se okušaju na ovogodišnjem GOOC-u I bore za titulu najboljeg overklokera u 2010. godini!“

Sva sreća pa je Gigabyte X58A-UD9 spremna za premijeru, a nešto nam govori da će overklokeri u septembtu baš tu matičnu ploču da koriste.

 

Izvor : brightsideofnews

Komentarišite na forumu