| Vesti | Hardver | Microsoft ne poriče da 54.2% Xbox 360 konzola doživljava kvar
Hardver

Microsoft ne poriče da 54.2% Xbox 360 konzola doživljava kvar

Sajt Game Informer je prošle nedelje objavio rezultate ankete koju su sproveli među 5.000 igrača i po njihovim rečima došli su do rezultata da Xbox 360 konzola u 54.2% doživljava kvar. Što je najgore, ova konzlola prednjači i u kvarovima koji se dešavaju nakon prvog kvara. Anketa je ispratila period od pojavljivanja Xbox konzole, tako da nisu prezentovani skoriji problemi Microsofta sa ovom konzolom.

 

Microsoft je navodno dao izjavu povodom ove sprovedene ankete. Ono što je najinteresantnije, Microsof uopšte ne poriče da je procenat kvarova ovoliko veliki.

Microsoft je u svojoj izjavio napisao:

 

„Microsoft stoji iza Xbox 360 kao superiorne konzole za zabavu koja poseduje jednu od najboljih garancija u industriji. Mi konstantno unapređujemo dizajn, proizvodnju i performanse konzole kroz intezivna testiranja u potrazi za izvorima potencijalnih problema. Xbox 360 sa zadovoljstvom održava titulu najigranije konzole, i velika većina korisnika Xbox 360 konzole uživaju u odličnom iskustvu igre i zabave od prvog dana, i to se nastavlja svakog dana.“

 

red-ring-of-death-2-15-08

 

Odgovor Microsofta se svodi na dve stvari. Kao prvo, Microsoft kaze da kako garancija koju daju pokriva mnoge osnovne kvarove, ne postavlja se pitanje mogućih problema kvaliteta konzole. Drugo,  refernce koje su naveli u izjavi tvrde da je Microsoft od samog početka dosta unapredio sam kvalitet i performanse konzole od njenog predstavljanja. Ljubitelji Microsoftove konzole ukazuju na cenu Xbox-a kao jedan od najvećih aduta kada je u pitanju prodaja ovo proizvoda, barem kad su u pitanju rivali iz kompanije Sony. Takodje ukazuju i na to da online mreža korisnika konzole prednjači u borju prodatih igara kada su u pitanju next-gen konzole.

Microsoft je potrošio preko milijardu dolara na opravke defektnih konzole od početka prodaje istih u novembru 2005. godine.

 

 

Izvor: dailytech

 

Komentarišite na forumu