| Vesti | Hardver | Microsoft najavio providni gejming kontroler za 20 godina Xbox-a
Hardver Microsoft

Microsoft najavio providni gejming kontroler za 20 godina Xbox-a

Dvadeset godina od predstavljanja originalnog Xbox-a, kompanija Microsoft je odlučila da obeleži ovu posebnu priliku uz veliki broj providnih tematskih komponenti. Jedna od njih uključuje Xbox Series X/S kontroler.

Microsoft je predstavio Xbox konzolu 15. novembra 2001. godine. Prema rečima čelnika kompanije, sam dizajn je referenca na providne kontrolere koji su bili isporučivani sa originalnim Xbox debug kompletom.

Same unutrašnje komponente su sive boje i mogu se lako uočiti. Zelena boja koja je postala zaštitni znak brenda koristi se za posebne detalje, uključujući i zadnje grip-ove.

Funkcionalno je isti kao i svaki drugi Xbox Wireless kontroler koji možete kupiti od Microsofta. Mogu se očekivati funkcije poput Bluetooth mod za uparivanje sa računarom i mobilnim telefonom, podršku za mapiranje tastera i bolji d-pad od onog na kontrolerima iz prošlih Xbox generacija.

Kontroler za 20. godišnjicu Xbox se može poručiti već danas za 70 dolara putem Microsoft Store-a, dok će od 15. novembra takođe biti dostupan preko ostalih prodavaca.

 

Izvor: Xbox

 

Komentarišite na forumu…