| Vesti | Hardver | AMD obezbeđuje modernizaciju i podizanje efikasnosti odbrambene industrije
Hardver AMD

AMD obezbeđuje modernizaciju i podizanje efikasnosti odbrambene industrije

Na bazi nove studije slučaja koju je sprovela kompanija Cisco, pokazano je kako odbrambene agencije koriste dinamičku kombinaciju AMD EPYC pokretanih Cisco servera kako bi osigurale uspeh misije. Odbrambene agencije širom sveta prepoznaju prednosti servera visokih performansi u nastojanju da modernizuju svoju IT infrastrukturu, uključujući smanjenje površine servera i kablirajuće infrastrukture, pojednostavljivanje upravljanja infrastrukturom i skaliranje, kao i minizovanje operativnih troškova.

Zbog integracije i jednostavnosti upravljanja AMD-ovim serverima Cisco USC C-serije koje pokreću EPYC procesori, odbrambene agencije koje su implementirale ove sisteme uspele su centralizovati i pojednostaviti upravljanje infrastrukturom i skaliranje. U jednom primeru, agencija je ranije ručno upravljala njihovim pojedinačnim serverima.

Nakon uvođenja servera visokih performansi koje pokreću AMD EPYC, agencija nije samo pojednostavila upravljanje infrastrukturom, već je uspostavila i veću konzistentnost sigurnosti i konfiguracije servera, te je izbrisala potrebu za zastojima uz pojednostavljeno skaliranje. Agencije za odbranu često se nalaze na mestima gde su tehničke veštine, fizički prostor i resursi ograničeni.

Ovo je bio izazov za drugu agenciju, koja je htela proširiti svoj privatni oblak, ali je radila u malom, zajedničkom okruženju. Zamenom nasleđene infrastrukture sa serverima Cisco UCS serije C sa AMD EPYC-om, agencija bi mogla smanjiti svojih 200 kablova na 80, te dobiti veći kapacitet i performanse bez potrebe za dodatnim prostorom u reku.

Štaviše, smanjenjem prostora u serverskim ormanima, agencije mogu smanjiti svoje IT zahteve za prostorom, operativne troškove i potrošnju energije. AMD EPYC nedavno je odabran i od strane Northern Data kako bi povećao pristupačnost HPC cloud usluga široj publici malih i srednjih preduzeća širom Evrope.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu…