| Vesti | Hardver | Lenovo izbacuje tastatura/miš kombinaciju za HTPC
Hardver

Lenovo izbacuje tastatura/miš kombinaciju za HTPC

lenovo

 

 

 

Imajti  HTPC može biti veoma korisna stvar, pored toga što imate kompjuter zakačen za vaš ogromni TV. Najveći problem kod korišćenja HTPC-a je upravo njihovo korišćenje. Naravno, ako koristite nešto jednostavno kao npr. Windows Media Center onda će i daljinski da vam završava stvar. Ali…

 

Ako pokušate bilo šta što zahteva dodatno kuckanje ili kretanje kursorom, onda će vam trebati dodatne alatke. Standardne tastature i miševi su suviše glomazni, jednostavno su to stvari kojima nije mesto u dnevnoj sobi. I zato su kompanije poput Lenovo napravile hibridne uređaje kojima je cilj da imaju istu funkcionalnost a opet da izgledaju kao da im je mesto za stolom za kafu.

 

 

11_lenovo

Najnovija ponuda iz Lenovo-a je ovaj daljinski sa tastaturom. Dizajniran je tako da se drži kao daljinski, ali ima „trackball“ na dnu čija je namena da zameni miš u svim uslovima. A kada ste u potrebi za kuckanjem koristićete tastaturu koja izgleda kao na bilo kom novije qwerty telefonu. Mali usb odašiljač je sve što vam treba da napravite komunikaciju sa vašim kompjuterom. Sa cenom od 60$, ovo će biti zahvalan dodatak vašoj dnevnoj sobi koja naravni ima HTPC.

 

Izvor : guru3d

Komentarišite na forumu

 

Tagovi