| Vesti | Hardver | Kompanije Orange i SES se udružuju na komunikacijskom sistemu O3b mPOWER
Hardver

Kompanije Orange i SES se udružuju na komunikacijskom sistemu O3b mPOWER

Orange, jedan od vodećih svetskih telekomunikacionih operatera prisutan u 18 zemalja u Africi, biće prvi operater koji prihvata revolucionarni O3b mPOWER, satelitski komunikacioni sistem nove generacije Srednje Zemljine orbite (MEO) kompanije SES, da bi eksponencijalno uvećao svoje potrošačke i poslovne usluge, počevši od Centralnoafričke Republike.

O3b mPOWER je jedini potpuno finansirani negeostacionarni sistem širokopojasne orbite (NGSO) u svetu koji se danas razvija. Postavljen na samo 8.000 kilometara udaljenosti od Zemlje, sistem će napajati rešenja niske latencije visoke propusnosti koja se mogu neprimetno integrisati u postojeće zemaljske mreže. Kada bude operativan 2022. godine, O3b mPOWER će obezbediti više terabajta propusnosti na globalnom nivou radi pokretanja digitalne transformacije i usvajanja oblaka praktično bilo gde na planeti.

Izuzetno fleksibilna sazvežđa O3b mPOWER sadrže MEO satelite ultra velikog kapaciteta, male latencije i velike snage, svaki sa do 5.000 potpuno oblikovanih i upravljivih snopova koji se mogu pomerati i skalirati u realnom vremenu kako bi se ispunili zahtevi kupaca. Sistem je idealno prilagođen za domaće mobilne preglede i istovremeno međunarodno korišćenje IP kanala.

Kompanija Orange je korisnik koji je rano prihvatio SES upravljačke usluge trenutne generacije O3b MEO, a od 2017. Orange je strateški partner kompanije SES sa velikim prisustvom u Africi i na Bliskom Istoku, sa satelitskim prolazima u nekoliko zemalja.

Pomoću O3b mPOWER, Orange će znatno povećati svoje mogućnosti s MEO mrežom niske latencije i podržati rast potražnje za propusnim opsegom, vođen neprestano rastućom bazom korisnika, novim digitalnim korišćenjem i finansijskim uslugama. Revolucionarni sistem će omogućiti kompaniji Orange da ponudi visoku širokopojasnu i nesmetanu povezanost, a istovremeno proširujući i geografski domet.

Pored toga, kompanija Orange će u Centralnoafričkoj republici iskoristiti jedinstvenu više orbitalnu mrežu na svetu, koristeći MEO i GEO (Geostacionarnu zemaljsku orbitu) satelite kompanije SES radi povezivanja i objedinjavanja 2G/3G prometa udaljenih baznih stanica širom zemlje sa osnovnom mrežom u glavnom gradu, Bangi. To operateru daje jedinstven izvor za mobilni bekhol i osnovni IP tranzit, kao i dosledno i nepristrano iskustvo između MEO i GEO usluga.

„Srećni smo što smo partneri i rani usvojitelji ove inovacije kompanije SES, i što možemo da ponudimo visokokvalitetnu povezanost na najudaljenijim lokacijama Centralnoafričke Republike. Ovo dugogodišnje partnerstvo je u potpunosti u skladu sa našom misijom izgradnje pametnijih i otvorenijih mreža kako bismo premostili digitalni jaz u Africi i povećali brzinu i geografski domet naše mreže“, rekao je Žan-Luk Vilemin (Jean-Luc Vuillemin), izvršni potpredsednik kompanije Orange International Networks Infrastructures and Services.

„Ovaj novi sporazum predstavlja veoma važnu prekretnicu, kako za naše kompanije, tako i za širu industriju. Pomoću inovativnog O3b mPOWER sistema, kompanije Orange i SES revolucionišu tržište telekomunikacija i način na koji se mreže mogu proširiti i poboljšati“, Džej Pi Hemingvej (JP Hemingway), izvršni direktor kompanije SES Networks. „Svojom sposobnošću da napaja široki spektar telekomunikacionih potreba, uključujući mobilni bekol i povezivanje na oblaku visokog performansa, O3b mPOWER – zajedno sa drugom zemaljskom infrastrukturom – je ključno za povezivanje udaljenih regiona na ekonomski održiv način.“

 

Izvor: SES

 

Komentarišite na forumu…