| Vesti | Hardver | Kompanija NZXT predstavila H-seriju kućišta
Hardver

Kompanija NZXT predstavila H-seriju kućišta

Čelnici kompanije NZXT su predstavili novu „H-seriju“ kućišta. H700i, H400i, kao i H200i modeli raspolažu razvijenim i kompletno integrisanim kontrolerima pametnih uređaja, samim tim omogućujući karakteristike poput onih na zasebnim NZXT GRID+ i HUE+ proizvodima.

Svako od kućišta poseduje ugrađeno RGB svetlo i Aer F ventilatorima u odabranim modelima, a proizvođači su imali na umu lišavanje dodatne kupovine uređaja za upravljanje radom RGB svetlosnih efekata i ventilatora.

Funkcija adaptivne redukcije buke je dodatak gde ugrađeni „pametni kontroler“ raspolaže zvučnim senzorom koji meri nivo buke u kućištu kao posledicu rada ventilatora.

Kako bi se obezbedio tiši rad vašeg računara, instaliran je algoritam baziran na „cloud“ tehnologiji koji koristi moć podataka koji su dostupni na internetu i implementira mašinsko učenje kako bi se našla idealna kriva za rad ugrađenih ventilatora.

Kablovi su optimizovani, što omogućuje efektnije prikrivanje istih uz pomoć implementiranog NZXT sistema. Svi modeli kućišta iz H-serije poseduju prozirnu bočnu stranu od kaljenog stakla.

“Dizajnirali smo H seriju sa potpuno novim pristupom u pravcu konfigurisanja računara. Hteli smo da napravimo nešto zaista nesvakidašnje, PC koji se razlikuje, a dostupan svakome ko želi da uživa i zabavi se prilikom sklapanja svog idealnog računara. Korisnici će biti u mogućnosti da uživaju u prednostima identičnih mogućnosti i opcija dizajniranih za različite standarde. Zbog toga sve tri serije “H” kućišta dele zajedničke osnovne karakteristike, moderan dizajn i vrhunsku završnu obradu predstavljajući suštinu naše vizije o tome kako bi trebao da izgleda moderan PC računar”, izjavio je Johnny Hou, osnivač i izvršni direktor kompanije NZXT.

 

NZXT 01 T NZXT 02 T NZXT 03 T

 

H700i je mid tower ATX kućište pune veličine; H400i je mikro ATX kućište, dok se u slučaju H200i radi o kompaktnom mini ITX modelu. “Smart Device” je pametni kontroler ugrađen u cilju upravljanja radom RGB svetlosnih efekata i instaliranih ventilatora u potpunosti kontrolisanim od strane CAM softvera, a koji stižu u kompletu sa kućištem.

Ugradnja sistema vodenog hlađenja je pojednostavljena kako prekonfigurisanih All-in-One, tako i samostalno konfigurisanih modela. Ugrađeni uređaj sa funkcijom “pametne kontrole” objedinjuje mogućnosti HUE+ i GRID+ V3 digitalnih kontrolera, čime se omogućuje laka kontrola RGB svetlosnih efekata i rada ventilatora uz pomoć upotrebe CAM softvera.

 

NZXT 04 T NZXT 05 T NZXT 06 T

 

Jedinstveni svetlosni efekti su savršeno integrisani u izgled kućišta pomoću pojedinačno ugrađenih LED svetlosnih traka čiji se rad kontroliše uz pomoć pomenutog softvera. Instalacija diskova se obavlja za tili čas uz pomoć specijalnih 2.5” HDD/SSD fioka koje se nalaze na vrhu tunela koji skriva poziciju napajanja.  H-serija kućišta stiže sa podrškom za ugradnju dodatnih 2.5” diskova na poleđini nosača matične ploče kao i dodatnim pozicijama za montiranje 3.5” hard diskova.

Specijalni dizajn pozicija za ugradnju diskova je brižljivo izveden kako bi se olakšao protok vazduha, a unutrašnji prostor kućišta očistio od bespotrebnih fizičkih prepreka.

 

NZXT 07 T NZXT 08 T NZXT 09 T

 

H700i će biti dostupan po ceni od 200 evra, i to krajem oktobra, H400i će iznositi oko 150 evra, i to sredinom novembra, a oni koji bi voleli da kupe H200i će biti blagovremeno obavešteni o ceni, a dolazak na tržište se očekuje krajem decembra.

 

Izvor: NZXT

 

Komentarišite na forumu