| Vesti | Hardver | Kompanija Gigabyte najavila H262-P60 Server sa Ampere Altra Max procesorima
Hardver Gigabyte

Kompanija Gigabyte najavila H262-P60 Server sa Ampere Altra Max procesorima

Na održanom OCP Summitu, kompanija Gigabyte je najavila podršku za Ampere Altra Max procesore i predstavila novi server visoke gustine H262-P60. Čelnici navode da je u pitanju server koji prisvaja performanse i skalabilnost za HPC klastere i HCI.

Ampere Altra procesor je takođe pokazao veliku energetsku efikasnost u aplikacijama u cloudu i edge aplikacijama jer koristi Arm arhitekturu. „Konkurentnost procesora Ampere Altra i 64-bitne arhitekture ARMv8 postala je još očiglednija jer procesor Ampere Altra Max održava isti TDP od 250 W kao Ampere Altra i kompatibilan je sa pin-to-pin, ali je u stanju da doda 60% više jezgra za do 128 jezgara.

Za umrežavanje, skladištenje ili akceleratore, jedan socket podržava 128 PCIe traka, dual socket konfiguracija za Altra Max podržava 192 PCIe trake. H262-P60 će se isporučivati sa ažuriranom podrškom za Altra Max.“ – navodi se u saopštenju kompanije Gigabyte.

Gigabyte podržava i razvija servere za Ampere Altra procesore počevši od prvog talasa servera koji je objavljen ranije ove godine na Computex-u. I ovaj drugi talas servera će ponuditi više opcija sa dual socketom, a to počinje sa H262-P60 koji ima četiri node-a i podržava ukupno 8 procesora u 2U kućištu.

Novi server H-serije takođe ima 8 DIMM modula po socket-u za 8-kanalni memorijski režim i podržava najnoviji DDR4-3200. Za svaki čvor postoji 6x SATA drajvova, 1x M.2 slot, 2x polu slota, 1x OCP 3.0 slot, dva 1 GbE LAN porta i namenski port za upravljanje.

Postoji CMC modul za agregiranje informacija iz svakog BMC-a na svakom od node-ova za upravljanje na nivou kućišta i praćenje više node-ova. Pošto svaki node ima BMC, ASPEED AST2600, ovo omogućava daljinsko upravljanje i kontrolu za server ili grupu servera.

Kao deo Gigabyte-ove ponude, obezbeđena je Gigabyte Management Console (GMC) za upravljanje BMC serverom preko platforme zasnovane na web pretraživaču. Dodatno, Gigabyte Server Management (GSM) softver je besplatan za preuzimanje i koristi se za nadgledanje i upravljanje višestrukim serverima.

GMC i GSM nude veliku vrednost uz smanjenje troškova licenci i održavanja kupaca.

 

Izvor: GIGABYTE

 

Komentarišite na forumu…