| Vesti | Hardver | Kingston objašnjava koliko su se naše potrebe za memorijom promenile i šta možemo očekivati u budućnosti
Hardver

Kingston objašnjava koliko su se naše potrebe za memorijom promenile i šta možemo očekivati u budućnosti

Kingston

Kompanija Kingston je predstavila izveštaj u kome su objasnili koliko su se potrebe za memorijom promenile i šta možemo očekivati u budućnosti.

„Dolaskom 8K videa, 5G tehnologije i potpuno novih tipova pametnih uređaja, eksplodirala je i naša potreba za skladištenjem memorije.

Tehnologija trenutno evoluira neuporedivo brže nego što je to ikada do sada bio slučaj, a jedan od ključnih, kao i vrlo merljivih faktora ovog razvoja, upravo je količina memorije koju svakodnevno koristimo.“

„Oni danas mogu da potvrde da se njihove memorije nalaze u najširem spektru uređaja, a i to kako za memorijama danas postoji potreba svuda oko nas.

Desktop i laptop računari, pametni telefoni, pametni satovi – sve su to uređaji koji nam svima prvo padaju na pamet kada pomislimo na memoriju.

Međutim, pored očigledne ekspanzije potreba u pomenutim segmentima, Kingston ističe kako današnje tržište njihove proizvode potražuje i u robotskim usisivačima, uređajima za virtuelnu realnost, sistemima za zabavu u avionima, pametnim zvučnicima, uređajima za sigurnost doma, set top boxovima.

Memorija više nije usko vezana za kompjutere i telefone, pa iz Kingstona često vole da kažu kako se oni danas nalaze svuda. Najubedljiviji pokazatelj toga koliko su se stvari promenile po pitanju naše potrebe za memorijom, bez sumnje su video sadržaji.

Sve do pojave HD televizora industrijski standard su bile rezolucije 240p, 480i kao i 480p uz 30 frejmova po sekundi za TV sadržaje i 24 za filmove, kao i 24-bitne boje.

Količina podataka za video fajlove uglavnom se merila megabajtima. Od tada, najpre ustaljivanje 1080p rezolucije kao standarda, pa zatim povećanje frame rate-a, pa količina informacije o boji koju nosi svaki pixel – industrijski standard za video sadržaje prosto je eksplodirao!“

 

Izvor: Kingston

 

Komentarišite na forumu…