| Vesti | Hardver | Intel uskoro lansira nove Broadwell-E HEDT procesore
Hardver

Intel uskoro lansira nove Broadwell-E HEDT procesore

Intel Broadwell E

Kompanija Intel će u narednom periodu predstaviti svoju novu liniju HEDT procesora pod nazivom Broadwell-E. Broadwell-E procesori će biti dostupni za X99 platformu i ciljani su na korisnike koji koriste veoma CPU zahtevne programe i multitasking.

Nova linija će se sastojati od 4 procesora, sa početnom cenom od 434 dolara za najslabiji model sa 6 jezgara i 12 thredova, pa sve do 1723 dolara za džina od 10 jezgara i 20 threadova i 25MB L3 keša. Svi procesori su otključani za što se tiče overklokovanja, i podržavaju po 40 PCIe „linija“, sem najslabijeg modela koji podržava maksimalno 28 PCIe „linija“.

Sve nove X99 matične ploče već imaju BIOS koji je potreban za podršku novih procesora, dok je potrebno ažurirati BIOS na starijim X99 matičnim pločama da bi novi CPU-ovi mogli biti podržani.

 

Intel Broadwell E 02 T Intel Broadwell E 04 T Intel Broadwell E 05 T

 

Proizvodni proces od 14nm je omogućio da se osetno poveća broj tranzistora, a da se pri tom smanji površina koju čip zauzima. Broadwell-E će imati od 3,4 milijarde na površini od 246mm2, do 4,7 miliajrdi na površini od 306mm2, što je osetan skok u odnosu na Haswell-E koji je imao 2,6 milijarde na površini od 355mm2.

 

Intel Broadwell E 01 T Intel Broadwell E 03 T

 

Broadwell-E dolazi i sa par novih funkcija sa ciljem povećanja performansi i overklok mogućnosti. Posedovaće novi Intel Turbo Boost Max 3.0 tehnologiju koja bi trebala da poboljša single i multi thread performanse, kao i mogućnost promene AVX odnosa i kontrole VccU napona sa ciljem poboljšanja overklok mogućnosti.

 

Izvor: WCCFTech

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar