| Vesti | Hardver | INTEL SANDY BRIDGE, BIOSTAR I NOVA KONTROLERSKA LOGIKA
Hardver

INTEL SANDY BRIDGE, BIOSTAR I NOVA KONTROLERSKA LOGIKA

intel

Kompanija Biostar je već predstavila matične ploče koje će biti zasnovane na Intel P67 i H67 kontrolerskoj logici. Matične ploče koje su predstavili će imati novi procesorski socket LGA 1155 kome će pak odgovarati procesori zasnovani na nadolazećoj Intel Sandy Bridge arhitekturi. Intel P67 čipset će biti rezervisan za procesore kojima je neophodna diskretna (zasebna) grafika, dok će sasvim očekivano H67 kontrolerska logika biti rezervisana za procesore koji imaju u sebi integrisan GPU.

 

Biostar TP67XE matična ploča će biti zasnovana na P67 čipsetu i biće ATX formata. Posedovaće „4+2″  raspored zavojnica oko socketa, čiji će zadatak biti da „peglaju“ napon procesora ali RAM memorije. To je zato što je poznato da će Sandy Bridge procesori imati veću frekventu DRAM marginu nego postojeći Nehalem/Westmere čipovi. Podsetimo da su referentne brzine na potonjim procesorima DDR3-1066 MHz i DDR3-1333 MHz, pa pretpostavljamo da će Sandy Bridge procesori biti u simbiozi sa početnom DDR3 frekvencijom od 1600 MHz.

 

105a

 

Biostar TP67XE matična ploča če posedovati jedan PCI-E x16 slot, jedan PCI-E x16 koji radi u x4 modu, dva PCI-E x1 i dva PCI slota. Pored toga ovaj model će posedovati dva USB 3.0 porta, što znači da će šesta serija Intelovih čipsetova konačno imati nativnu podršku za ovaj standard, a ne preko zasebnih kontrolera.

 

Sa druge stane Biostar TH67XE matična ploča je zasnovana na H67 kontrolerskoj logici. Ovaj model će biti micro-ATX formata.

 

105b

 

TH67XE će posedovati sve neophodno što jedna savremena matična ploča treba da ima, a kako dobro poznajemo BIOSTAR poslovnu politku, možemo već sada da najavimo best buy model J.

Ono što je malo čudno je to da smo bar dva kvartala daleko od omasovljenja i zvaničnog predstavljanja LGA 1155 matičnih ploča, odnosno Sandy Bridge procesora, a već se uveliko priča o istim?! Da… Marketing i hype su i IT industriji jedno svojevrsno čudo!

Izvor :Biostar

Komentarišite na forumu