| Vesti | Hardver | Intel predstavio Xeon D-2100 seriju SoC procesora
Hardver

Intel predstavio Xeon D-2100 seriju SoC procesora

Intel Xeon

Stigli su novi Intel-ovi system-on-chip (SoC) Xeon D-2100 procesori koji su izgrađeni kako bi zadovoljili potrebe zahtevnih aplikacija ili ostalih centara sa podacima, kao i mrežne aplikacije.

Iz kompanije su poručili da se novi Xeon D-2100 procesor nadovezuje na performanse Xeon Scalable platforme iz srca data centra, kako bi operatori mreža i provajderi cloud usluga nastavili da poboljšavaju svoj kapacitet i performanse bez veće potrošnje snage.

„Kako bi ugrabili 5G, kao i nove cloud i mrežne prilike, provajderi usluga moraju da optimizuju svoje data centre i edge infrastrukture kako bi udovoljili rastućim zahtevima korisnika gladnih bandwidth-a, kao i njihovim pametnim i povezanim uređajima“, navela je Sandra Rivera, viša potpredsednica i generalni direktor Network Platforms Group u Intel-u.

„Intel-ov Xeon D-2100 procesor omogućuje provajderima usluga maksimalnu količinu compute intelligence ili web tier-a dok je potrošnja snage redukovana.“

Iz kompanije takođe napominju da će Intel Xeon D-2100 procesori omogućiti veću performansu i poboljšanu hardversku zaštitu network edge kako bi podržali sve veći broj radnih opterećenja koji zahtevaju veću računarsku, analitičku i zaštitu podataka.

Intel-ovi Xeon D-2100 procesori poseduju do 18 jezgara „Skylake-server“ Intel Xeon generacije procesora, kao i integrisanu Intel QuickAssist tehnologiju sa do 100 Gbps ugrađene kriptografije, dekripcije, kao i akceleracije enkripcije. Pored ovih poboljšanja zaštite podataka, ovaj proizvod će biti podržan od strane softverskih update-ova, kako bi se korisnici zaštitili od Spectre i Meltdown bezbednosnih propusta.

 

Intel Xeon 01

 

Izvor: Intel

 

Komentarišite na forumu