| Vesti | Hardver | Intel imenovao Robert Swan-a za CEO
Hardver

Intel imenovao Robert Swan-a za CEO

Intel

Kompanija Intel je objavila da je njen upravni odbor imenovao Roberta Swana za glavnog izvršnog direktora.

Swan, 58, koji je sedam meseci bio Intelov privremeni izvršni direktor i kao glavni finansijski direktor od 2016. godine, sedmi je CEO u Intelovoj 50-godišnjoj istoriji.

Swan je takođe uvršten u Intelov upravni odbor.

Todd Underwood, potpredsednik za finansije i direktor Intelovog korporativnog planiranja i izveštavanja, preuzeće ulogu privremenog glavnog finansijskog direktora pošto kompanija preduzima internu i eksternu potragu za stalnim finansijskim direktorom.

„Kako Intel nastavlja da transformiše svoje poslovanje kako bi obuhvatio što veće prilike, koje uključuju data centar, veštačku inteligenciju i autonomnu vožnju, a nastavlja da dobija vrednost od PC poslovanja, odbor je zaključio nakon temeljne pretrage da je Bob pravi lider koji će Intel dovesti u narednu eru rasta“ – izjavio je predsednik Andy Bryant.

„Komisija za pretragu sprovela je sveobuhvatnu procenu širokog spektra unutrašnjih i spoljnih kandidata da bi identifikovala pravog lidera u ovom kritičnom trenutku u Intelovoj evoluciji. Razmotrili smo mnoge izuzetne rukovodioce i zaključili da je najbolji izbor upravo Bob.

Važno u odluci odbora je izuzetan posao koji je Bob obavio kao privremeni izvršni direktor u proteklih sedam meseci, što se odražava u Intelovim izvanrednim rezultatima u 2018. Bobov rad, njegovo znanje o poslu, njegovo upravljanje strategijom rasta i poštovanje koje je stekao od naših klijenata, vlasnici, i njegovih kolega je potvrdilo da je on pravi izvršni direktor koji bi vodio Intel.“

„U mojoj ulozi privremenog izvršnog direktora, razvio sam još dublje razumevanje Intelovih mogućnosti i izazova, naših ljudi i naših klijenata“, rekao je Swan. „Kada sam prvi put imenovan za privremenog direktora, odmah sam se fokusirao na vođenje kompanije i rad sa našim klijentima. Kada mi je odbor predložio da preuzmem ulogu trajno, ugrabio sam priliku da vodim ovu posebnu kompaniju.

Ovo je uzbudljivo vreme za Intel: 2018. je bila izvanredna godina i mi smo usred transformacije kompanije da bi ostvarili našu najveću tržišnu mogućnost ikada. Čast mi je da imam priliku da nastavim da radim zajedno sa našim odborom, našim timom rukovodilaca, i više od naših 107.000 vrhunskih zaposlenih dok vodimo kompaniju napred.“

 

Intel 01

 

Izvor: Intel

 

Komentarišite na forumu…