| Vesti | Hardver | Intel Atom u mobilnim telefonima
Hardver

Intel Atom u mobilnim telefonima

uvodna

Kompanije Intel i Motorola Mobility su najavile sklapanje višegodišnjeg strateškog partnerstva koje između ostalog obuhvata smart telefone koje će Motorola početi da isporučuje u drugom delu godine koristeći Intel Atom procesore i Android platformu. Saradnja, koja se takođe odnosi i na tablet računare, biće spoj vodeće uloge kompanije Intel u oblasti silicijumske tehnologije procesora i računarskih inovacija sa ekspertizom koju kompanija Motorola poseduje kada je u pitanju dizajn mobilnih uređaja. Takođe je u planu i saradnja sa kompanijom Lenovo u oblasti smart telefona.

 

Smart telefoni i tablet računari brzo postaju obavezan deo svakodnevice ljudi. Strateško partnerstvo između kompanija Intel i Motorola Mobility pomoći će nastavak inovacija u ovim oblastima. Kompanije će sarađivati po pitanju hardvera, softvera i servisa kako bi predstavile kompletna rešenja koja donose dugu autonomiju baterije, poboljšane performanse, napredne slikovne, video mogućnosti i bežičnu povezanost.

 

Intel računarstvo unutar smart telefona i tableta

Izvršni direktor kompanije istakao je značaj platforme Intel Atom Z2460, koja je nekada bila „Medfield“ i koja je posebno dizajnirana za pametne telefone i tablete i pruža najbolje performanse sa konkurentnim, energetskim učinkom.

 

Intel Atom

 

Saradnjom su obuhvaćeni i smart telefoni koje će Motorola početi da isporučuje u drugoj polovini ove godine koristeći Intel Atom procesore i platformu Android. Saradnja, koja obuhvata tablete, kombinuje vodeće mesto kompanije Intel u silikonskim tehnologijama kao i računarske inovacije na mobilnim uređajima kompanije Motorola.

Liu Jun, viši potpredsednik i predsednik Mobile Internet i Digital Home kompanije Lenovo, je rekao da će K800 smart telefon biti dostupan u Kini u drugom kvartalu i da će raditi na China Unicom 21Mbs mreži. Smart telefon ima Intel Atom procesor Z2460 niske snage sa Intel Hyper-Threading tehnologijom, podrškom za HSPA + sa Intel XMM 6260 platformom i Lenovo LeOS za lokalizovano korisničko iskustvo u Kini.

 

intelenovo

 

Otelini je rekao da će Intel poboljšati tablet iskustvo nudeći kompatibilnost sa milionima postojećih aplikacija i uređaja, instant-on, softversko i aplikacijsko iskustvo i podršku korisnika Metro interfejsa. Takođe su obavili i prvu javnu demonstraciju predstojeće 32nm Intel Atom SoC tehnologije za tablete i hibride koji rade na operativnom sistemu Microsoft Windows 8, kodnog naziva „Clover Trail“.

 

Ultrabook u potpunosti redefiniše računare

Intel Ultrabook redefiniše lično računarsko iskustvo, jer je za samo osam meseci ova kategorija dobila snažan zamah sa ukupno više od 75 ultra glatkih, osetljivih i sigurnih Ultrabook konfiguracija čiji se početak isporuke očekuje ove godine.

Džef Klark, iz kompanije Dell, je najavio prvi Ultrabook – novi XPS 13 koji ima Intel Core i7 procesor. Planirano je da budu dostupni of februara, i imaju elegantan i moderan dizajn. Teški su samo 1,4 kg, a baterija traje do 8 sati.

Intel je posvećen nastavku brzog poboljšanja korisničkog iskustva. Inženjeri kompanije će dodatno ubrzati Ultrabook inovacije tokom 2012. godine trećom generacijom Intel Core procesora, kodnog naziva „Ivy Bridge“, uz pomoć Intelovih revolucionarnih 22-nm 3-D Tri-gate tranzistora.

Aplikacije posebno pogodne za Ultrabook dostupne su preko Intel AppUp centra. Intel je najavio strateški odnos između Intel i Technicolor po pitanju M-GO, aplikacije koju odlikuje Intel AppUp visoke definicije, koja će obezbediti premium digitalni sadržaj za televiziju, filmove, muziku i aplikacije na uređajima Ultrabook i onima zasnovanim na Intel procesorima sa Intel Insider u drugom kvartalu 2012. godine. M-GO će obezbediti filmove i TV emisije iz velikih holivudskih studija i pomoći pri upravljanju HD premium sadržajima kod velikog broja uređaja i platformi putem intuitivnog i sigurnog korisničkog interfejsa.

 

Izvor: Intel

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar