| Vesti | Hardver | HIS pokazuje Radeon HD 5750 iCooler IV grafičku kartu
Hardver

HIS pokazuje Radeon HD 5750 iCooler IV grafičku kartu

his

 

 

 

 

HIS je danas pokazao grafičku karticu po sopstvenom dizajnu, u pitanju je karta bazirana na Radeon HD 5750 grafičkom čipu. HIS HD 5750 iCooler IV ima kompletno ne referentni dizajn, uključujući i hladnjak i PCB. Novi dizajn uključuje korišćenje kompanijinog iCooler IV hladnjaka koje je kompanija već koristila u prošlosti, ima plavu štampanu ploču (PCB), sve ukupni kompaktni dizajn, uključujući zadnji „cluster“ panel sa konektorima koji je izmenjen u odnosu na standardni kod Radeon HD 5000 serije karti.

 

 

Umesto standardne izvedbe, karta koristi jedan „bracket“ koji na sebi ima DVI-D, Displayport i HDMI konektore, a sama karta zauzima dva slota zbog robusnog hladnjaka.

 

13_41a

 

Radeon HD 5750 GPU ima 720 stream procesora na raspolaganju, a vezani su za 1 GB GDDR5 memorijue preko 128-bitne memorijske magistrale. Karta je DirectX 11 kompatibilna, a tu je i podrška za druge tehnologije poput DirectCompute 11,  AMD-ov Eyefinity,  i CrossFireX.

Brzine karte su ostale po uzoru na AMD-ov referentni model, za jezgro 700 MHz, i 1150 MHz (efektivno 4600 MHz) za memoriju. HIS uz pakovanje isporučuje i kupon za Collin McRae DIRT 2, koji vam omogućava nabavljanje same igre kada se pojavi na tržištu.

Možemo očekivati standardnu cenu.

 

Izvor : techpowerup

Komentarišite na forumu

 

Tagovi