| Vesti | Hardver | GTX TITAN Black Edition i GTX 790 uskoro? [Glasina]
Hardver

GTX TITAN Black Edition i GTX 790 uskoro? [Glasina]

NVIDIA GTX TITAN Black Edition GTX 790

Šuška se, šuška se…

 

NVIDIA izgleda ima u planu da opet obraduje entuzijaste sa dubokim džepom. Kolege sa VideoCardz portala su preneli vest da ćemo u martu ove godine dobiti još brži NVIDIA TITAN tj. “Black Editon” tog modela, ali i da će biti predstavljena “dvoglava” grafička karta koja sasvim očekivano može da nosi ime “GeForce GTX 790”.

Dual-GPU model će biti zasnovan na dva GK110 čipa, a po svemu sudeći NVIDIA ima ideju da tako kupi vreme za usavršavanje sledeće generacije grafičkih karti koje će biti izrađene u 20 nm proizvodnom procesu.

 

 

GeForce GTX TITAN Black Edition će zameniti postojeći GTX TITAN, a izgleda da se novi model neće previše razlikovati od GTX 780 Ti modela kada se priča o konfiguraciji jezgara, s tim što će verovatno doći sa 6 GB memorije i primetno višim klokovima. Dakle, 2880 CUDA jezgara, 240 TM jedinica, 48 ROP-ova, pod 384-bit GDDR5 memorijskim interfejsom. Pretpostavlja se da će TITAN Black Editon zameniti sadašnji TITAN model, i da će cenovno biti pozicioniran na “popularnih” 999$ (sva sreća pa nije 1000 dolara…)

 

NVIDIA GTX TITAN Black Edition GTX 790 1 T

 

GeForce GTX 790 je drugačija zverka! Zapravo, biće veoma zanimljivo videti iz perspektive potrošnje, frekvencija i hlađenja, kako će NVIDIA staviti na jedan PCB dva GK110 čipa… Nije teško pretpostaviti da će NVIDA verovatno imati najbržu grafičku kartu, koja će “gutati” piksele u visokim rezolucijama. Po svemu sudeći imaće 2496 CUDA jezgara, 208 TM jedinica, 40 ROP-ova i 10 GB radne memorije u zbiru…

Ostaje da sačekamo da li u ovoj glasini ima istine, mi verujemo da će NV verovatno napraviti baš takav korak s obzirom da je AMD-u pošlo za rukom da napravi veoma skalabilan proizvod po ne preterano visokoj i sasvim opravdanoj ceni.

 

Izvor: VideoCardz

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar