| Vesti | Hardver | Gigabyte predstavlja Z77X-UP7 matičnu ploču
Hardver

Gigabyte predstavlja Z77X-UP7 matičnu ploču

uvodna

Kompanija Gigabyte, jedan od lidera u proizvodnji matičnih ploča je odlučio da tržištu predstavi svoj novi overklokerski model čije funkcije i sposobnosti neće nikoga ostaviti ravnodušnim. U pitanju je model Z77X-UP7, koji je baziran na Intel Z77 čipsetu, i poseduje 32+2+2 naponsku jedinicu koja će moći da napaja bez problema i žestoko overklokovane CPU-ove.

 

 

CPU power

 

Koliko je ova matična ploča dobra u overkloku svedoći i ostvareni svetski rekord na Intel Core i7 3770K procesoru od čitavih 7102 MHz!

 

rekord

 

Od ovakve ploče se očekuje da podržava najnovije Gigabyte funkcije, tako da je tu poznati Ultra Durable u verziji 5 sa IR3550 PowIRstage integrisanim kolima koja omogućavaju veću naponsku efikasnost, kao i niže temperature naponske jedinice, i koji je zbog toga dobio Best of Computex nagradu sajta Tom’s Hardware.

 

UltraDurable 5

IR3550

 

Tu su i OC Touch tasteri koji omogućavaju manuelno podešavanje CPU množioca, BCLK klok i to dok sistem radi.

 

oc touch

 

Da bi se postigao dobar overklok, potrebno je i dobro hlađenje, a u ovom modelu matične ploče Gigabyte je primenio hladnjake sa tankim lističima koji su gusto raspoređeni čime su postigli bolje sprovođenje toplote.

 

thin fin1thin fin2

 

Tu su i ostale tehnologije, kao Gigabyte 3D BIOS, Dual BIOS, kao i podrška za 4-way SLI ili Crossfire.

 

4way gpu

 

Ovaj model i njegove mogućnosti nam liče na odličnu GA-X58A-OC ploču. Sve u svemu jedva čekamo da nam ovaj model padne šaka i da ga testiramo, naročito naponsku jedinicu.

 

Izvor: Gigabyte


Komentarišite na forumu

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar