| Vesti | Hardver | Gigabyte predstavlja Z68 seriju matičnih ploča
Hardver

Gigabyte predstavlja Z68 seriju matičnih ploča

gigabyte

Kompanija Gigabyte, jedan od vodećih proizvođaća matičnih ploča, će izbaciti na tržište matične ploče sa novim Intelovim Z68 čipsetom. Na tržište će biti izbačeno preko 20 modela matičnih ploča sa ovim čipsetom, dok će četiri modela posedovati mSATA konektore.

 

glavna

 

Matične ploče sa mSATA konektorima će biti predstavljene u Junu ove godine. Spisak matičnih ploča sa novim Intelovim čipsetom možete videti u tabelama ispod.

 

Spisak Gigabyte matičnih ploča sa Z68 čipsetom


Sa diskretnom grafičkom
Z68X-UD7-B3Z68X-UD5-B3Z68X-UD4-B3Z68X-UD3P-B3
Z68X-UD3R-B3Z68X-UD3-B3Z68A-D3-B3

Sa integrisanom grafičkom
Z68X-UD3H-B3Z68A-D3H-B3Z68MX-UD2H-B3Z68MA-D2H-B3
Sa integrisanom grafičkom i mSATA
Z68XP-UD3 Z68XP-D3 Z68AP-D3 Z68P-DS3

 

Funkcije

Matične ploče sa novim Intelovim čipsetom će posedovati funkcije kao što su:

 

icon_bios

BIOS matične ploče je baziran na ikonicama, što ga razlikuje od standardnog BIOS-a. Ovo omogučava lakšu navigaciju korisnicima. A Touch BIOS tehnologija će dodatno pomoći korisnicima da lakše dođu do opcije koja im je potrebna.

podesavnaje_bios_opcija_van_biosa

Gigabyte je ugradio i opciju da se mogu menjati podešavanja BIOS-a bez potrebe da se ulazi u sam BIOS. Tako je moguće da korisnik uz pomoć Touch BIOS programa promeni opciju koja mu je potrebna i posle restarta ta opcija će biti korišćena kao da ju je u BIOS-u promenio.

intel_smart

Intel Smart Response tehnologija omogučava korisnicima da osete performanse sistema sa SS drajvom. Ova tehnika „kešira“ najčešće korišćene aplikacije i omogućava brži odziv. Ova tehnika omogućava postizanje i do 4 puta većeg skora u PC Mark HDD testu u odnosu na sistem sa HDD-om koji ne poseduje ovu tehnologiju.

mSATA_slc

mSATA konektor u kombinaciji sa Intel Smart Response tehnologijom i Intel 20GB 311 SLC SSD-om omogućava brže butovanje sistema.

virtu

Gigabyte ploče sa Z68 čipsetom će podržavati LucidLogic Virtu virtuelizacionu tehnologiju koja omogućava dinamičku promenu sa integrisane na diskretnu grafičku kartu kada je to potrebno. Ovo omogućava smanjenje potrošnje.

 

Tu su i druge tehnologije kao što su Intel Quick Sync Video tako da se može reći da će nove Gigabyteove ploče bazirane na novom čipsetu doneti dosta tehnologija koje će smanjiti potrošnju računara, omogućiti korisnicima lakše snalaženje prilikom podešavanja sistema, kao i postizanja većih performansi.

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar