| Vesti | Hardver | Gigabyte predstavlja svoju GeForce GTX550TI kartu
Hardver

Gigabyte predstavlja svoju GeForce GTX550TI kartu

gigabyte

Kompanija Gigabyte, kao jedan od većih partnera kompanije Nvidia, je predstavila svoju novu grafičku kartu baziranu na GeForce GTX550TI čipu. Naravno Gigabyte ne bi bio to što jeste da nije predstavio overklokovanu verziju iz Ultra Durable VGA serije sa nazivom GV-N550OC-1GI.

 

 

GV-N550OC-1GI_1

 

Ova verzija karte poseduje 1 GB GDDR5 memorije koja radi na efektivnih 4200 MHz, što je za 100 MHz više od referentnog takta. Klok grafičkog jezgra je podignut sa referentnih 900 na čak 970 MHz, dok shader jedinice rade na 1940 MHz. Ovime se postižu za oko 6% bolji rezultati u odnosu na referentni model u 3D Mark Vantage Extreme testu.

 

GV-N550OC-1GI_2

 

Nije samo vođeno računa o klokovima grafičke karte, već i on njenom hlađenju. Ova verzija karte poseduje ventilator prečnika 10 cm što prema rečima inženjera iz Gigabyte-a bi trebalo da poveća efikasnost hlađenja tako da je ova karta hladnija za 8,7% u odnosu na referentno hlađenje. Buka je takođe smanjena i iznosi od 21,7 do 28 dB.

 

ultradurable

 

Pošto je karta iz Gigabyte Ultra Durable serije to garantuje bolje overklok mogućnosti, smanjenu temperaturu kao i buku. Efikasnost je takođe povećana uz pomoć 2 oz PCB-a, Samsung i Hynix memorije, japanskih solid kondenzatora, malih otpornosti na mosfetima itd. Sve u svemu grafička karta koja je u svemu bolja od referentnog modela.

Naravno podrška za DirectX 11 se podrazumeva. Tu je i podrška za Nvidia 3D Vision, CUDA, SLI, PhysX tako da korisnici neće ništa izgubiti od funkcionalnosti u odnosu na referentni model ako pazare ovu grafičku kartu.

 

Izvor: Gigabyte

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar