| Vesti | Hardver | Gigabyte predstavio osmu seriju Intel matičnih ploča
Hardver

Gigabyte predstavio osmu seriju Intel matičnih ploča

Gigabyte osma serija

Kompanija Gigabyte, vodeći proizvođač matičnih ploča i grafičkih karti, je počeo sa prodajom svoje najnovije 8 serije matičnih ploča koje podržavaju Intel četvrtu generaciju Core procesora. Opremljene sa nizom novih funkcija i tehnologija uključujući vrhunsku digitalnu naponsku jedinicu, napredno mrežno rešenje, pozlaćeni hardver, unapređeni UEFI DualBIOS, GIGABYTE App centar, kao i izvanredan dizajn. Sve u svemu Gigabyte-ova 8 serija matičnih ploča je odličan izbor za sledeći PC računar.

 

 

„Sa novom osmom serijom matičnih ploča mi smo dodali više vrhunskih funkcija i tehnologija nego ikada ranije, zamagljujući tradicionalnu definiciju srednjeg i višeg segmenta proizvoda kako bi našim korisnicima ponudili vrhunsku platformu“, komentar je Henry Kao, potpredsednika Gigabyte odeljenja za matične ploče. „Sa vrhunskom estetikom, odličnim performansama i više naprednih funkcija nego ikada ranije, GIGABYTE-ova 8 serija matičnih ploča postavlja standarde za izvanrednost“.

 

Gigabyte Ultra Durable 5 Plus

 

Gigabyte ultra durable 5 plus

 

Gigabyte Ultra Durable 5 Plus debituje na Gigabyte-ovoj 8 seriji matičnih ploča, i konstruisan na filozofiji dizajna prethodnih generacija Ultra Durable sa nizom mogućnosti i izborom komponenata koje obezbeđuju rekordne performanse, hladan i efikasan rad i produžen životni vek matične ploče.

 

Ultra Cool

Gigabyte-ova 8 serija matičnih ploča poseduje novi dizajn hladnjaka koji nudi beskompromisno efikasno hlađenje ključnih zona matične ploče uključujući i napajanje procesora (PWM) i čipseta (PCH). Sa nizom dizajna hladnjaka koji uklučuje pasivna, aktivna i podršku za vodeno hlađenje ključne PWM zone, čak i kod najagresivnijih i esktremnih podešavanja konfiguracija će ostati hladna i stabilna.

 

Ultra Performance

Gigabyte Ultra Durable 5 Plus matične ploče koriste industrijski vodeće PWM kontrolere i PowIRstage integralna kola od International Recifier-a. Ove komponente su 100% digitalne, i nude neverovatnu preciznost prilikom isporuke energije ka Intel procesoru četvrte generacije. Dizajnirani iz temelja kako bi se međusobno dopunjavale, ovi industrijski vodeći PWM kontroleri i PowIRstage integralna kola od IR su optimizovana za hladan i efikasan rad, omogućavajući korisnicima da izvuku apsolutno maksimalne performanse iz njihovog PC računara.

 

Ultra Safe

Gigabyte Ultra Durable 5 Plus matične ploče poseduju GIGABYTE DualBIOS tj. GIGABYTE-ovu ekskluzivnu tehnologiju koja štiti svakako jednu od najvažnijih PC komponenti – BIOS. Gigabyte DualBIOS znači da matična ploča ima i glavni BIOS i pomoćni BIOS, štiteći korisnika od BIOS kvarova nastalih zbog napada virusa, hardverskog kvara, lošeg OC podešavanja ili nestanka struje tokom procesa ažuriranja.

 

Ultra USB 3.0+

Gigabyte Ultra Durable 5 Plus matične ploče pružaju više brzih konektora nego ikada ranije, sa čak 10 konektora po ploči. Svaki od ovih 10 USB 3.0 konektora je opremljen sa zasebnim osiguračem time ssiguravajući da neočekivani kvar na jednom konektoru, utiče samo na taj konektor, i izoluje potencijalno oštećenje, čime štiti ostale povezane urađaje.

 

Novi GIGABYTE UEFI DualBIOS sa Dashboard Modom

 

Gigabyte UEFI BIOS

 

Gigabyte UEFI DualBIOS sa potpuno prilagodljivim korisničkim interfejsom omogućava da podešavanje overklokerskih i sistemskih stavki u realnom vremenu. Sa preciznom kontrolom miša i prečicama za brzu navigaciju, novi i ekskluzivni Dashboard mod nudi korisnicima kompletan pristup svim bitnim podešavanjima matične ploče, uključujići procesorske, grafičke i memorijske frekvencije, temperature i napone.

 

Novi GIGABYTE-ov aplikacioni centar

Gigabyte-ov aplikacioni centar vam omogućava jednostavan pristup mnoštvu Gigabyte-ovih aplikacija koje pomažu da dobijete najviše od matične ploče. Korišćenjem jednostavnog, tipskog korisničkog interfejsa, aplikacioni centar omogućava da startujete sve aplikacije instalirane na sistemu. Gigabyte-ov aplikacioni centar se može prilagoditi u tri kolorne šeme.

 

Gigabyte app center

 

GIGABYTE-ov aplikacioni centar uključuje:

 

  • EasyTune
  • @BIOS
  • EZ Setup
  • Live Updates
  • USB Blocker
  • On/Off Charge 2
  • Smart Recovery
  • Smart TimeLock

 

Novi Gigabyte EasyTune

 

Gigabyte EasyTune

Prepravljen i unapređen Gigabyte EasyTune nudi jednostavan i interfejs lak za korišćenje, koji omogućava korisnicima da fino podese svoja sistemska podešavanja, podese frekvenciju sistema i memorije i podese napone u Windows okruženju sa prikazanim sveobuhvatnim sistemskim infromacijama bez potrebe da instaliraju dodatan softver.

 

Izdržljivi crni Solid kondenzatori

Gigabyte-ova 8 serija matičnih ploča je integrisana sa apsolutno najkvalitetnijim solid kondenzatorima koji su dimenzionisani tako da obezbede maksimalnu efikasnost u dužem vremenskom periodu, čak i pri ekstremnim uslovima rada. Ovim je obezbeđena bezbrižnost krajnjih korisnika koji žele značajno da opterete svoj sistem, a da pri tome imaju obezbeđenu apsolutnu pouzdanost i stabilnost. Sa ultra niskim ESR, bez obzira koliko je visoko opterećenje procesora, ovi ekskluzivni kondenzatori su na Gigabyte-ovoj 8 seriji matičnim pločama dizajnirani u crnoj boji.

 

Gigabyte-ova napredna kontrola ventilatora

Gigabyte-ova 8 serija matičnih ploča poseduje do 9 strategijski postavljenih konektora za sistemske ventilatore, uključujući i CPU OPT ventilator kojim se može povezati vodena pumpa i konfigurisati za kontinuiran rad u punoj brzini. Nova Gigabyte EasyTune aplikacija nudi sveobuhvatan sistem kontrole ventilatora sa individualnim podešavanjem parametara protoka vazduha zahvaljujući namenskim digitalnim kontrolerima.

 

GIGABYTE On/Off Charge 2

Gigabyte-ova On/Off Charge tehnologija je prepravljena i unapređena na Gigabyte matičnim pločama 8 serije, sa sveobuhvatnom i poboljšanom podrškom za punjenje širokog spektra uređaja koje obuhvataju i one koji rade pod iOS-om i Android-om. Korisnici mogu da uživaju u brzom AC punjenju mobilnnog uređaja preko USB-a čak i kada je PC isključen.

 

Visoka elektrostatička zaštita za USB i LAN

Gigabyte-ove ploče 8 serije podižu nivo zaštite sistema, pružanjem napredne zaštite od elektrostatičkog pražnjenja (ESD) za Ethernet LAN i USB portove, koja su česta mesta za nastajanje elektrostatičkih kvarova. Svaki LAN i USB konektor je uparen sa posebnim zaštitnim filterom koji može da izdrži visoka elektrostatička praženjenja, štiteći sistem od čestih električnih udara, pa i od direktnih varnica.

 

Intel Gigabit LAN

Najnovije Gigabyte matične ploče 8 serije opremljene su sa Intelovom gigabitnom mrežom, popularnim izborom gejmera koje poseduju nekoliko funkcija koje unapređuju mrežne performanse kao što je „advanced interrupt handling“, koji pomaže u smanjenju procesorskog vremena posvećenog upravljanja mrežom i podrškom za „Jumbo Frame“ za ekstra velike pakete.

 

Pojačalo za slušalice

Gigabyte-ova 8 serija matičnih ploča poseduje visoko kapacitativno pojačalo za slušalice koje može da napaja opterećenja do 600Ω, omogučavajuči gejmerima da uživaju prilikom korišćenja visoko kvalitetnih profesionalnih slušalica u širokom zvučnom frekventnom spektru sa više detalja i manjim izobličenjima. Karakteriše ih široki audio spektar, nizak nivo šuma i niska distorzija, što Gigabyte-ovu 8 seriju matičnih ploča čini idealnim za profesionalnu audio upotrebu i gejmerske entuzijaste.

 

15µ pozlaćeni CPU soket

Gigabyte-ova 8 serija matičnih ploča dolazi opremljena sa pozlaćenim 15µ CPU soketom, što znači da entuzijasti mogu da uživaju u apsolutnoj pouzdanosti i dugotrajnosti CPU socketa, bez ikakve bojazni oko zarđalih pinova ili loših kontakta.

 

Dual Thunderbolt

Gigabyte-ova 8 serija matičnih ploča poseduje dual Thunderbolt tehnologiju, sa dva Thunderbolt konektora koja se nalaze zadnjem I/O panelu. Svaki Thunderbolt konektor podržava maksimalne brzine prenosa podataka sa simultanim bi-direkcionim protokom podataka pri brzinama do 10Gbps – to znači da možete preneti kompletan HD 1080p film za manje od 30 sekundi.

 

Intel Z87 performance modeli

Z87X-UD7 THZ87X-OC ForceZ87X-OCG1.Sniper 5G1.Sniper M5
Z87X-UD5 THZ87X-UD5HZ87X-UD4HZ87X-UD3HZ87X-D3H

 

Intel Z87

Z87-D3HPZ87-HD3Z87M-D3HZ87M-HD3
Z87MX-D3HZ87P-D3Z87N-WIFI 

 

Intel H87

H87M-HD3H87M-D3HH87-D3HH87-HD3H87N-WIFI

 

Intel B85

G1.Sniper B5B85-HD3B85M-HD3B85M-D3HP85-D3

 

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar