| Vesti | Hardver | GIGABYTE predstavio nove GIGABYTE Z370 AORUS matične ploče
Hardver

GIGABYTE predstavio nove GIGABYTE Z370 AORUS matične ploče

AORUS Z370

GIGABYTE je predstavio nove GIGABYTE Z370 AORUS matične ploče bazirane na Intel Z370 čipsetu. Ove unapređene matične ploče su opremljene serverskim naponskim sekcijama koje u potpunosti podržavaju 8. generaciju Intel Core procesora.

Sa podešenim performansama, Z370 AORUS matične ploče su kompatibilne sa memorijskim modulima deklarisanim na 4133 MHz.

Naime, proizvođači su rešili da stave akcenat na gejmersku populaciju uz ESS Sabre DAC, Smart Fan 5 i RGB Fusion.

„Prateći Intel-ovo predstavljanje platforme sa Z370 čipsetom, GIGABYTE je dizajnirao nove, revolucionarne matične ploče” rekao je Vincent Liu, stariji potpredsednik GIGABYTE-ove divizije za matične ploče.

„GIGABYTE Z370 AORUS matične ploče su dizajnirane za gejmere koji cene moćne i izdržljive matične ploče. Sa našim novim dizajnom naponske sekcije, ne samo da će Z370 AORUS matične ploče osloboditi snagu 8. generacije Intel Core procesora koji će jednostavno ispuniti potrebe gejmera” – dodaje Liu.

Dizajnirani u 14 nm tehnologiji, 8. generacija Intel Core procesora je u rasponu od 4-jezgarnih sa 4 niti do 6-jezgarnih sa 12 niti. Proizvođači navode da Z370 AORUS matične ploče isporučuju najbolji mogući video kvalitet, 4K UHD, i strimovanje bez prekida za korisnike korišćenjem HDCP 2.2 tehnologije, HEVC 10-bitni dekoder, kao i VP9 hardverski dekoder.

Z370 AORUS matične ploče koriste nove VRM i PWM kontrolere koji mogu da proguraju 60 ampera po fazi kao i da pojačaju signal između procesora i regulatora napona. Korišćenjem serverskih 10K Ultra Durable Black kondenzatora, GIGABYTE povećava trajnost dok smanjuje dodatno elektrostatičko pražnjenje PWM-ova, povećavajući efikasnost između CPU-a.

Sa ovakvim napajanjem Z370 AORUS matične ploče i dalje podržavaju standarde Energetske komisije Kalifornije (CEC) kao matična ploča malog napajanja i visoke efikasnosti. Spoj hardvera i softvera omogućava korisnicima značajnu prednost u online igrama za više igrača. Korišćenjem Scout Radar, gejmeri mogu da dobiju vizuelne signale o tome gde se nalaze neprijatelji ili protivnici, što će im pomoći da poseduju prednost u igrama.

Za audiofile ovaj duo ima sveobuhvatne alate iza kojih se nalaze vodeće tehnologije i algoritmi kako bi obogatili audio iskustvo bez obzira na to da li korisnici slušaju muziku, gledaju filmove ili strimuju. Smart Fan 5 je uveden nakon velike potražnje gejmera i PC entuzijasta, stoga tim iz GIGABYTE-a ga je opremio sa Fan Stop tehnologijom koja omogućava ventilatorima da se aktivno gase kako bi smanjili ambijentalnu buku kada se pređu termalne granice.

Sa Z370 AORUS Gaming 7 matičnom pločom, Smart Fan 5 predstavlja aktivno hlađenje. Ono integriše jedinstveni ventilator pozicioniran blizu VRM-ova za sisteme sa AIO tečnim hlađenjem, gde nema protoka vazduha. Ove tehnologije omogućavaju korisnicima da produže život svojih gejming PC-jeva i dođu do granica performansi svojih matičnih ploča kroz overklok.

Druge tehnologije koje se mogu naći na Z370 AORUS matičnim pločama su M.2 Termalni štitovi koji hlade ove formate skladišta naredne generacije. AORUS Termalni štitovi stoje na M.2 slotovima osiguravajući da gejmeri i napredni korisnici dobiju optimalne brzine prenosa od svojih vrhunskih uređaja za skladište podataka.

RGB Fusion je moćniji nego ikad, sada sa podrškom za digitalne LED-ove od 5 ili 12 volti. RGB Fusion se može podesiti prema LED takicama, nizovima i matricama kojima se može individualno pristupiti. Z370 AORUS matične ploče nude RGB Pin priključke na vrhu i dnu ploče, kako bi se osiguralo da moderi i oni koji svaki dan prave PC imaju bolji pristup.

Tu je 4-pinski priključak koji se može prekonfigurisati tako da bude kompatibilan sa skoro svim RGBW trakicama na tržištu.

 

Izvor: GIGABYTE

 

Komentarišite na forumu