| Vesti | Hardver | Gigabyte izvedba NVIDIA GTX 465 modela
Hardver

Gigabyte izvedba NVIDIA GTX 465 modela

gigabyte

GIGABYTE je predstavio prvu grafičku kartu zasnovanu na novom NVIDIA čipu. Naravno, pričamo o NVIDIA GTX 465 grafičkoj karti. Ova nova GIGABYTE grafička karta poseduje nereferentni dizajn, dok u samom PCB-u grafičke karte postoje dva sloja bakra koja služe za ravnomerno širenje toplote, a kako se ispostavilo toplota je jedna od najvećih mana Fermi arhitekture, pa je ovo u startu dobra vest.

 

 

 

Nije se štedelo nigde pa nova GIGABYTE grafička karta ima i najkvalitetnije moguće kondezatore, memorijske čipove „klase A“, prigušnice sa feritnim jezgrom i mali RDS na mosfetovima.

 

GIGABYTE_IZVEDBA_NVIDIA_GTX_465_MODELA

 

GPU i naponski sektor hladi aluminijumski hladnjak povećih dimenzija sa koga toplotu skidaju dva ventilatora od 80mm! Ova grafička karta ima NVIDIA GTX 465 referentne frekvencije 607/1215/3206 МHz (core/shader/memory). Ostale stvari su identične kao i kod drugih NVIDIA GTX 465 grafičkih karti, a to je: 1GB GDDR5 memorije sa 256bit međuvezom, tj magistralom. NVIDIA GTX 465 je derivat GF100 čipa i poseduje 325 CUDA jezgra. Očekivana cena je 279 američkih dolara.

 

Izvor :techpowerup

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar