| Vesti | Hardver | GIGABYTE najavljuje nova rešenja za tečno hlađenje za NVIDIA HGX H200
Hardver Gigabyte

GIGABYTE najavljuje nova rešenja za tečno hlađenje za NVIDIA HGX H200

Giga Computing, podružnica kompanije GIGABYTE je predstavila nove GIGABYTE G593 serije servera koje podržavaju tehnologiju direktnog hlađenja tečnošću (DLC), usmerenu na podatkovne centre sa NVIDIA HGX H200 GPU-om. Kako DLC tehnologija postaje neophodna za mnoge podatkovne centre, GIGABYTE nastavlja da proširuje svoju porodicu proizvoda sa novim DLC rešenjima za GPU i CPU tehnologije, a kod ovih novih G593 servera hladne ploče su proizvedene od strane CoolIT Systems-a.

Serija G593 je posebno dizajnirana za smeštanje matične ploče sa 8 GPU-a, a njen dizajn je osmišljen za oba načina hlađenja – vazdušno i tečno. Kompaktno 5U kućište omogućuje smeštaj do šezdeset četiri GPU-a u jednom rek-u, sa podrškom za 100kW. „Nudimo sjajno skalabilno GIGABYTE rešenje za veštačku inteligenciju sa NVIDIA HGX H200 GPU-om,“ rekao je Vincent Wang, potpredsednik prodaje u Giga Computing.

„Zbog složenosti korporativnih podatkovnih centara, potrebno je osigurati da infrastruktura može podneti računske zahteve i složenost AI, ML i naučnih modela o podacima. Ova rastuća složenost zahteva veću optimizaciju. Možemo razvijati i ulagati u skalabilnu AI infrastrukturu, pokrivajući sve aspekte AI centara, u saradnji sa NVIDIA NVAIE platformom.“

GIGABYTE je sada objavio verzije svoje G593 serije koje podržavaju vazdušno i DLC hlađenje za obe platforme, NVIDIA HGX H200 i NVIDIA HGX H100. Naredni novo dizajnirani GIGABYTE serveri za NVIDIA HGX B200A takođe će imati opciju vazdušnog ili tečnog hlađenja.

Za implementaciju na nivou rack-a za sve pomenute NVIDIA HGX platforme, GIGABYTE je već predstavio GIGAPOD kao svoje rešenje za superklaster sa 256x NVIDIA H100 GPU-a. Kod DLC servera, ovo rešenje se sastoji od pet rekova, pri čemu su četiri popunjena sa po osam G593 servera. Za vazdušno hlađenje, devet rekova može smestiti isti broj od trideset dva G593 servera.

Odlična međusobna povezanost postiže se korišćenjem NVIDIA NVLink i NVIDIA NVSwitch, a sistemi su povezani i sa InfiniBand-om za povezivanje između čvorova u klasteru. Sve u svemu, ovaj klaster je sposoban za obavljanje velikih zadataka kao što su treniranje modela, naučne simulacije i slično.

Izvor: GIGABYTE

Komentarišite na forumu…