| Vesti | Hardver | Gigabyte lansirao BRIX Extreme sa AMD Ryzen 5000U
Hardver Gigabyte

Gigabyte lansirao BRIX Extreme sa AMD Ryzen 5000U

Kompanija Gigabyte je predstavila novi mini PC iz BRIX serije računara, a u pitanju je BRIX Extreme. Ovo je Gigabyte-ova prva BRIX serija zasnovana na AMD Ryzen 5000U seriji APU-a i biće dostupne tri različite opcije, u obliku R3-5300U, R5-5500U i R7-5700U. Ovo se prevodi kao CPU sa četiri, šest i osam jezgara sa TDP-om od 15 W.

Ovo je takođe jedan od prvih uređaja koji koristi novi AMD RZ608 WiFi 6 i Bluetooth 5.2 modul. Ostale karakteristike uključuju 2.5 Gbps Ethernet, M.2 PCIe 3.0 NVMe slot za SSD, dva HDMI 2.0a porta, mini DP port i USB-C port sa DP Alt režimom, oba podržavaju DP 1.4 i svi izlazi mogu da se koriste istovremeno sa četiri 4K ekrana.

Gigabyte će ponuditi BRIX Extreme u kućištu niskog profila, kao i u malo većem kućištu koji može da smesti ili 2,5-inčni SATA disk ili opcioni modul za proširenje. Modul za proširenje može smestiti par M.2 NVMe slotova, iako bi oni bili ograničeni na PCIe 3.0 x1 ili SATA, alternativno postoji modul sa jednim M.2 NVMe slotom sa istim ograničenjem, plus dodatni Ethernet interfejs, plus RS-232 interfejs preko RJ45 porta.

Gigabyte uključuje VESA nosač za montiranje, kao i adapter za napajanje od 135 W, za koji je rečeno da će omogućiti optimalne brzine CPU-a i GPU-a. Nažalost, nisu nam date nikakve cene, ali nam je rečeno da će biti konkurentne cene u poređenju sa drugim sličnim proizvodima na tržištu. Dostupnost u maloprodaji se očekuje početkom 2022.

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu…