| Vesti | Hardver | Gigabyte Initial-K HWBot takmičenje
Hardver

Gigabyte Initial-K HWBot takmičenje

gigabyte

Kompanija Gigabyte, kao jedan od vodećih proizvođaća matičnih ploča, je organizovala zanimljivo takmičenje na HWBot sajtu. Takmičenje se zove Initial-K i kao što se može videti prema imenu takmičenje je bazirano na korišćenju novih Intel Sandy Brigde CPU-ovima sa oznakom K. Takmičenje je podeljeno u više faza (tačnije 6 faza) i pobednika, kao i one koji osvoje drugo i treće mesto očekuju zanimljive nagrade.

 

Takmičenje traje do 30-tog aprila i pobednika očekuje Gigabyte X58-OC matična ploča. Oni koji budu imali manje sreće i zauzmu drugo ili treće mesto očekuje Gigabyte P67A-D3-B3 matična ploča koja sadrži B3 reviziju P67 čipseta.

Kao što smo ranije spomenuli takmičenje je podeljeno u šest faza, gde poene dobijaju prvih 8 takmičara u svakoj od faza. Dobijeni poeni po fazama se sabiraju na kraju i pobednik je onaj koji ima najviše poena.

 

Faze takmićenja su:

Maksimalni CPU klok – trenutno prvo mesto drži matose sa 5.902,2 MHz.

SuperPI 1M – trenutno prvo mesto drži matose sa 6.328ms.

SuperPI 32M – trenutno prvo mesto drži kintaro sa 5min 49sec i 625ms.

Wprime 32M – trenutno prvo mesto drži icebob sa 4.155ms.

Wprime 1024M – trenutno prvo mesto drži icebob sa 2min 11sec i 626ms.

PiFast – trenutno prvo mesto drži matose sa 12,59s.

 

Da bi se moglo takmičiti potrebno je biti registrovan na HWBot sajtu, kao i da se poseduje Gigabyte matična ploča sa Intel 2500K ili 2600K CPU-om. Ostala pravila i informacije možete pronaći na oficijelnoj stranici takmičenja na HWBot sajtu.

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar