| Vesti | Hardver | Gigabyte GA-6UASL single socket serija serverskih ploča
Hardver

Gigabyte GA-6UASL single socket serija serverskih ploča

gigabyte

Kompanija Gigabyte je predstavila single socket serversku GA-6UASL seriju matičnih ploča. Ova Gigabyte serija serverskih matičnih ploča je namenjena za mala i srednja preduzeća, odnosno njihovim potrebama i obimu rada. Bilo da je to web server, file & print server, e-mail server, storage server, matična ploča iz ove serije će svoj zadatak obavljati savršeno. Socket na kome je zasnovana Gigabyte GA-6UASL serija matičnih ploča je Intel LGA1155, što znači da je moguće koristiti neki serverski CPU iz Intel Xeon ponude, recimo neki model E3-1200 serije.

 

Glavne odlike Gigabyte GA-6UASL serije matične ploče su:

 

Dizajnirana za Intel Sandy Bridge procesore.

GIGABYTE GA-6UASL serija podržava nove Intel 32nm CPU-ove koji odgovaraju LGA 1155 procesorkom ležištu. U pitanju su serverski procesori Intel E3-1200 serije, koji su do 25% brži od prethodne generacije, ali imaju i manju potrošnju.

 

Višestruka LAN podrška

GIGABYTE GA-6UASL serija ima dva LAN porta različite klase kontrolera. Kontroleri su tako optimizovani da odgovaraju potrebama malih i srednjih preduzeća.

 

GIGABYTE_GA-6UASL

Memorija

GIGABYTE GA-6UASL serija matičnih ploča će posedovati 4 DIMM slota, koji podržavaju do 32GB unbuffered ECC serverske DDR3 memorije. Propisani podržani takt memorije će biti 1333/1066 MHz. Inače i sama DDR3 memorija novije generacije radi na 1,5V, a podsetićemo vas da je prethodna generacija Intel procesora propisala radni napon RAM-a na 1,65V.

Storage

GIGABYTE GA-6UASL serija poseduje šest SATA II 3G konektora.

 

Proširivost

GIGABYTE GA-6UASL serija poseduje slotove za proširenje: 1 x high-speed PCIe 2.0 x16, 1 x PCIe 2.0 x4 (x8 fizički), 1 x PCIe 2.0 x2, kao i 1 x PCI slot.

 

Kvalitet

GIGABYTE GA-6UASL serija matičnih ploča poseduje „Japanese solid kondezatore“, koji omogućuju dugotrajni rad, i bolju energetsku efikasnost od standardnih.

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar