| Vesti | Hardver | Genius predstavlja Manticore
Hardver

Genius predstavlja Manticore

Genius Manticore

Gejmerska tastatura iz Geniusa

 

Kompanija Genius je predstavila najnoviji dodatak svojoj čuvenoj seriji igračke opreme GX Gaming – tastaturu namenjenu zahtevnijim igračima, naročito poklonicima MMORPG i RTS igara.

Nova Geniusova tastatura pod imenom Manticore opremljena je pozadinskim osvetljenjem u punoj RGB paleti od 16,7 miliona boja što  omogućava korisniku da sam odabere nijansu koja mu najviše odgovara. Osvetljenje je grupisano u tri područja na tastaturi, a može se podešavati i intenzitet u četiri nivoa – od isključenog osvetljenja do najjačeg.

 

 

Osam tastera za makro-naredbe smešteno je uz levi rub tastature, a svaka je posebno oblikovana tako da se već jednostavnim dodirom može osetiti koji je od njih pod prstima, što znatno ubrzava rad na tastaturi. Makro-naredbe se mogu snimiti direktno sa tastature, koristeći taster Macro Record, bez potrebe za ulaženjem u Scorpion softver koji se isporučuje za upravljanje svim mogućnostima ove tastature. Kroz Scorpion se mogu podesiti tri profila za različite kategorije igara i zatim ih uključivati direktno na tastaturi.

 

Genius Manticore 1

 

Za najbrže igrače, tastatura podržava čak 20 anti-ghosting tastera, što znači da igrači ne moraju brinuti o tome da igra neće registrovati pritisak ukoliko je istovremeno pritisnuto više njih. Odziv tastature, a samim tim i odgovor igre na pritisnut taster, odvija se munjevitom brzinom zahvaljujući frekvenciji prenosa („report rate“) od 1.000 Hz, što garantuje da će omiljena igra registrovati sve pritisnute tastere i reagovati na njih.

 

Genius Manticore 2 T Genius Manticore 3 T

 

Tastatura Manticore opremljena je i sa dva USB priključka koja korisnicima omogućavaju da spoje dodatne uređaje – poput miša ili slušalica. Na računar se spaja pozlaćenim USB 2.0 konektorom na kablu dužine 1,8 metara. Višak kabla je moguće „sakriti“ ispod tastature, a podnožje tastature krije i poboljšane gumene „noge“ za veću stabilnost tokom intenzivnog igranja.

 

Genius Manticore 4 T

 

Manticore se može nabaviti u bolje opremljenijim radnjama za računare po preporučenoj maloprodajnoj od oko 7000 dinara.

 

Izvor: Genius

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar