| Vesti | Hardver | Foxconn kreće u ofanzivu sa novom serijom ploča
Hardver

Foxconn kreće u ofanzivu sa novom serijom ploča

foxconn

Pred sam kraj godine pred skoro predstavljanje Intel procesora zasnovanih na Sandy Bridge arhitekturi, Foxconn je odlučio da najavi i svoje prve matične ploče za LGA 1155 procesore koje su zasnovane na H67 i P67 čipsetima i koje će biti dostupne u ATX, mATX i mini-ITX formatu.

 

 

Jedna od karakteristika nove generacije Intelovih procesora koji dolaze u okviru Core i3, Core i5 i Core i7 serija je podrška za Turbo Boost režim koji omogućava dinamičko upravljanje množiocem procesora te se može i overclockovati u zavisnosti od aplikacija koje korisnik koristi. Procesor može odrediti koliko se jezgra koristi te na osnovu toga izabrati množioc i aktivirati odgovarajući scenario pri kojem se koristi jedno ili više jezgara, a sve uz praćenje termalnih karakteristika.

Sve ploče iz Foxconn 6-serije se mogu pohvaliti i uključivanjem podrške za USB 3.0 interfejs koji obećava teoretsko povećanje propusnosti do deset puta u odnosu na USB 2.0. Uz konstantno povećanje korisničkih zahteva i želju za deljenjem omiljenih video, slika i audio fajlova kroz USB 3.0 interfejs se spomenuti poslovi ubrzavaju, jer je vreme potrebno za transfer značajno skraćeno.

Svaka od novih ploča, naravno, može se pohvaliti setom zasebnih mogućnosti. Tako na primer modeli H67MP-S i P67A-S donose podršku za CrossFire tehnologiju preko koje korisnici mogu iskoristiti dve Radeon HD grafičke kartice za povećanje performansi u igrama.

foxconn_h67mp-s_T

H67A-S matična ploča dolazi sa D-Sub, DVI i HDMI izlazima, a osim toga nudi jedan PCIe x16 konektor, dva PCIe x1 konektor i tri PCI konektora koji se mogu iskoristiti za proširivanje mogućnosti ove ploče.

foxconn_h67a-s_T

foxconn_h67a_T

Čak i matična ploča u mini-ITX formatu, H67S, dolazi sa HDMI i DVI izlazima te uz integrisani Intel GMA HD grafički procesor omogućava HD video prikaz.

foxconn_h67s_T

Kao i kod ostalih Foxconn ploča, za potrebe nove generacije matičnih ploča iskorišteni su najkvalitetniji japanski elektroliti sa prosečnim deklarisanim životnim vekom od 50.000 sati. Ovi elektroliti, koji se ugrađuju na ploče, omogućavaju kontinualan rad ploča pod najvećim opterećenjem.

Matične ploče iz Foxconn 6-serije se mogu pohvaliti i integracijom Power i Reset tastera, Debug LED-a i dodatkom tačaka za direktno očitavanje napona procesora i memorije, što će entuzijasti bez ikakve sumnje znati da cene.

Specifikacije i karakteristike ploča su prikazane na slici ispod:

Specifikacje_foxconn_p67

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar