| Vesti | Hardver | EVGA P67 Classified lepotica
Hardver

EVGA P67 Classified lepotica

evga

EVGA je najavila svoju najnoviju matičnu ploču namenjenu entuzijastima, P67 Classified. Nova ploča je dizajnirana za nadolazeće Sandy Bridge procesore i LGA 1155 socket, i naravno koristi Intel P67 Express čipset. Izgleda da su glavni ciljevi pri izradi ove ploče bili: 1. obezbediti procesoru dovoljno „struje“ zarad što boljeg overklokovanja; 2. proširiti mogućnosti PCI-Express slotova koristeći nForce200 čip. CPU pogoni 12-fazna VRM koja se snabdeva sa dva 8 pin EPS konektora.

 

 

1

 

U svom stilu, EVGA je u socket stavila pinove koji u sebi poseduju više zlata nego standardni socketi. Četiri DDR3 DIMM slota se napajaju preko trofaznog VRM-a.

Tu je još i šest PCI-Express 2.0 x16 slotova, što automatski omogućuje 4-way SLI. Jedan, PCI-E x1 je svoje mesto zauzeo na vrhu ove grupe. Mogu se naći još i 2 SATA 6Gb/s, četiri SATA 3Gb/s, ukupno 4 USB 3.0, dva prednja i dva zadnja i osmokanalna audio karta. Spisak se završava sa dva gigabitna Ethernet kontrolera, FireWire i eSATA priključkom. Ploča poseduje pregršt overkloking tehnologija, a detalji će biti poznati nakon izlaska najnovije generacije procesora.

 

Izvor: techpowerup

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar