| Vesti | Hardver | Ericsson na Telforu 2011
Hardver

Ericsson na Telforu 2011

uvodna

Kompanija Ericsson, kao specijalni sponzor, podržala je 19-ti po redu Telfor konferenciju koja se održava od 22. do 24. novembra u Sava Centru u Beogradu. Prvog dana, na svečanom otvaranju, gospodin Antonio Passarella, Generalni direktor kompanije Ericsson u Srbiji, podsetio se 1998. godine i prvog učešća na Telforu kada je ICT industrija bila znatno drugačija.

„Danas se u jednom minutu pošalje preko 12 miliona sms-ova, sa interneta se preuzme gotovo 20.000 mobilnih aplikacija, više od 150.000 korisnika se poveže na Facebook putem smart telefona. „Jučerašnji“ minut se znatno razlikuje od današnjeg. Takođe, razvoj ICT industrije i pogotovo širokopojasne mreže pozitivno utiče na BDP. Studija koju je Ericsson sproveo pokazuje da dupliranje širokopojasne veze utiče na efikasniju ekonomiju, odnosno da 10% brža konekcija povećava BDP za 1%. Ericsson će zato nastaviti da ulaže u razvoj tehnologije i širenje širokopojasne mreže. Ericsson želi da podrži mlade talente i stručnjake koji takođe dele našu viziju tako da ćemo na Telforu 2011 dodeliti specijalnu nagradu za najbolji rad na temu mobilnih mreža“. – dodao je gospodin Passarella.

 

Antonio Passarella_T

 

Jedna od tema prvog dana Telfora 2011 bila je The Networked Society, vizija kompanije Ericsson, prema čijim procenama se očekuje da će do 2020. godine biti 50 milijardi konekcija. Povezivanje sve većeg broja uređaja neće uticati samo na ispunjavanje potreba potrošača već će značajno promeniti način poslovanja.

 

Patrik Regardh_T

 

„Povezivanje velikog broja uređaja je u svakodnevnom porastu i mi smo uvereni da će do 2020. biti ostvareno preko 50 milijardi konekcija. Danas je čak 40 miliona televizora povezano na internet i to je jasan znak kuda idemo. Takođe, potrebe korisnika su porasle – oni sada žele mobilni pristup internetu 24 časa. Upotreba pametnih telefona se drastično povećala a najbolji pokazatelj je podatak da su čak 90% prodatih mobilnih uređaja u Singapuru smart telefoni. Upravo zbog toga operatori će morati da prave nove strategije. Potrebni su kvalitetni i pristupačni mobilni uređaji, inteligentnije usluge i stavljanje akcenta na komfor korisnika prilikom njihovog korišćenja. Mobilni broadband nije samo tehnologija ili servis već potpuno nov način vođenja poslovanja“, istakao je gospodin Patrik Regardh.

 

Izvor: Ericsson

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar