| Vesti | Hardver | Epson predstavio najmanji 3LCD laserski projektor na svetu
Hardver Epson

Epson predstavio najmanji 3LCD laserski projektor na svetu

Epsonov prvi laserski projektor napravljen je da bude što fleksibilniji za kućnu upotrebu kada je u pitanju sveukupna upotrebljivost i dizajn. Model EF-100W/B je takođe i Epsonov najmanji laserski projektor1, gde najduža strana iznosi samo 23cm. Model EF-100W/B čini Epsonovu svetlu, živopisnu i dugotrajnu lasersku tehnologiju dostupnom u kompaktnom i laganom kućištu, koje dolazi u crnoj i beloj boji.

Epsonovi inženjeri su razvili projektor koji je kompaktan i može se postaviti i projektovati u bilo kom smeru, tako što su koristili laserski izvor svetlosti i postavili ventilaciju kao i ulaz za struju sa strane. To omogućava korisnicima veću fleksibilnost kod odabira lokacije za projektovanje, bilo da je reč o zidu, plafonu ili podu.

Takođe ima mogućnost da projektuje i do veličine od 3.8 metara, što je idealno za sadržaj koji je potrebno istaći. Laser omogućava svetlu i živu sliku, čak i po danu, tako da nema potrebe za gašenjem svetla, zamračivanjem prostorije ili upotrebom ekrana. Takođe, neujednačena i iskrivljena slika se može izbeći uključivanjem automatskog prilagođavanja slike.

Laser traje i do 20 000 sati, što ga čini dugoročnim rešenjem bez potrebe za održavanjem. Imajući ovo u vidu, ovaj projektor predstavlja odličnu vrednost za uloženi novac, pošto ga možete koristiti svaki dan u narednih deset godina.2

U skladu sa prenosivim dizajnom, model EF-100W/B nudi brzo i jednostavno početno podešavanje. Korisnici mogu da pokrenu početni vodič koji im pokazuje kako da postave projektor i njegove ključne funkcije. Osim toga, daljinski upravljač olakšava navigaciju kroz korisnički interfejs.

Pristup sadržaju putem mobilnog telefona, tableta, DVD čitača, igračke konzole ili laptopa vrlo je jednostavan, a sve što je potrebno je da ih priključite na HDMI ulaz. Strimovanje sadržaja je takođe jednostavno i možete povezati uređaje kao što su Amazon Fire TV, Google Chromecast, Roku i Apple TV.

Plug and play dizajn takođe dolazi i sa više mogućnosti za zvuk: kroz ugrađene zvučnike, Bluetooth spojivost ili putem priključka za slušalice. Takođe, postoje razne opcije za zvuk, zavisno od sadržaja koji se prikazuje.

Model EF-100W/B je dizajniran za ljude kojima je bitan stil. Bela varijanta ima srebrne naglašene delove, dok crna ima bakrene ivice. Oba su zakrivljenih ivica, sa minimalnim brojem dugmića i taktilnom obradom koja imitira kožu.

Ana Bajagić, marketing menadžer za područije Balkana u kompaniji Epson, ovom prilikom je izjavila: „Ovaj projektor je drugačiji od ostatka našeg portfolija. Osim što odiše stilom, nudi odličnu funkcionalnost za kućnu upotrebu sa svojom kompaktnom veličinom, kao i dugotrajnim i vrhunskim izvorom laserske svetlosti.

Osim toga, verujemo da ovaj projektor ima veliki potencijal na tržištu malih firmi, jer odgovara potrebama ljudi koji drže prezentacije, zatim profesionalnim fotografima i dizajnerima koji moraju na licu mesta prikazati dosadašnje radove, kao i vlasnicima salona lepote i sl. koji traže kreativne i cenovno pristupačne načine za prikazivanje svojih kreacija.“

Model EF-100W/B će uskoro biti dostupan u maloprodaji.

 

Izvor: Epson

 

Komentarišite na forumu…