| Vesti | Hardver | Enermax predstavlja iVektor.Q kućište
Hardver

Enermax predstavlja iVektor.Q kućište

Enermax iVektorQ

Enermax je predstavio novo iVektor kućište – iVektor.Q, koje predstavlja „budžet verziju“ popularnih gejming tower kućišta i dizajnirano je za entry-level gejming sisteme. Novi iVektor.Q je kompaktniji od originalne iVektor verzije, a podržava i ATX i micro-ATX matične ploče.

Za razliku od prethodnih iVektor kućišta, novi model nema tzv. soft touch površinu, ali zato zadržava prepoznatljivi iVektor izgled uz neke izmene. Na prednjoj strani kućišta se može videti plavo osvetljenje od LED ventilatora, u čijoj su blizini smešteni i USB priključci (jedan USB 3.0 i jedan USB 2.0), kao i priključci za mikrofon i slušalice. Tu je i LED displej koji prikazuje temperaturu sistema zahvaljujući senzoru unutar kućišta kojeg možete pomerati po želji. 

 

Na raspolaganju imate i prekidač za RPM kontrolu, sa tri moguća položaja, koji je povezan sa dva fabrički instalirana 120mm ventilatora – prednjim LED ventilatorom i jednim postavljenim u zadnji deo kućišta. Opciono se može instalirati još jedan 120mm ventilator u gornji deo kućišta.

 

Enermax iVektorQ 1 T Enermax iVektorQ 2 T

 

Novo midi tower kućište iz Enermax-a može da primi grafičke karte dužine do 280mm, odnosno 390mm ukoliko izvadite gornji HDD kavez, i CPU kulere do 165mm visine. Ima šest ekspanzionih slotova i mogućnosti kabliranja zahvaljujući prostoru iza tacne od matične ploče. U iVektor.Q možete smestiti i do tri grafičke karte, četiri 2,5″ i tri 3,5″ uređaja, kao i tri 5.25″ optičkih uređaja.

 

Enermax iVektorQ 8 T Enermax iVektorQ 4 T Enermax iVektorQ 5 T

 

Što se tiče vodenih hlađenja, u ovo kućište staju samo radijatori od 120mm, u zadnji ili gornji deo, a dimenzije kućišta su 450 x 203 x 440mm (D x Š x V).

 

Enermax iVektorQ 6 T Enermax iVektorQ 7 T Enermax iVektorQ 3 T

 

iVektor.Q dolazi samo u crnoj boji i već je dostupan na evropskom tržištu, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 49,90 evra.

 

Izvor: Enermax

 

Komentarišite na forumu