| Vesti | Hardver | EKWB lansirao ROG Maximus XIII Hero monoblok
Hardver EKWB

EKWB lansirao ROG Maximus XIII Hero monoblok

Iz kompanije EKWB dolazi novi Momentum monoblok za ROG Maximus XIII Hero – matičnu ploču zasnovanu na najnovijem Intel Z590 čipsetu. Monoblok EK-Quantum Momentum ROG Maximus XIII Hero dostupan je u verzijama Plexi i Acetal.

Model Plexi sadrži adresabilne D-RGB LED diode kompatibilne sa ASUS AURA Sync softverom koji omogućavaju potpuno prilagođavanje osvetljenja za svaku pojedinu diodu u bilo kom trenutku. Ovo je kompletno rešenje za tečno hlađenje (CPU i matična ploča) za procesore iz Intel Socket 1200 serije. Monoblok pokriva čitav VRM odeljak matične ploče ROG Maximus XIII Hero.

Ovaj monoblok ima najnoviju generaciju Velocity cooling engine-a, koji se koristi u EK Quantum liniji kako bi se osiguralo najbolje moguće CPU i MOSFET hlađenje bez smanjenja protoka prema ostalim komponentama. Tečnost teče direktno preko svih kritičnih područja pružajući entuzijastima najbolje moguće rešenje za visoke i stabilne overklokove.

Kao i svaki EK monoblok, EK-Quantum Momentum ROG Maximus XIII Hero odlikuje se dizajnom velikog protoka koji se lako koristi u sistemima sa slabijim vodenim pumpama ili nižim podešavanjima brzine pumpe. Plexi verzija ovog monobloka dolazi sa adresabilnim D-RGB osvetljenjem, koje se povezuje sa standardnim 3-pinskim 5 V D-RGB adresabilnim headerom na ROG Maximus XIII Hero.

Ovaj monoblok takođe ima poseban I/O shield koji zamenjuje osnovni koji je povezan sa fabrički ugrađenim hladnjakom. Potpuno je crn bez oznaka i može ponovo koristiti originalnu LED traku koja se nalazi u I/O pločici u slučaju da korisnik želi dodatno LED osvetljenje.

Monoblok je napravljen u dve varijante, a obe sadrže poniklirane elektrolitske bakarne baze, dok je vrh CNC-obrađen ili od visokokvalitetnog livenog akrila ili od istrajnog crnog POM acetala. Svi niklovani mesingani zavrtnji su unapred instalirani i omogućavaju laku i brzu ugradnju monobloka. Acetalna verzija ne nudi nikakvu RGB podršku i dolazi u mat crnoj boji.

EK-Quantum Momentum ROG Maximus XIII Hero monoblok dostupan je za pre-order putem EK Webshop-a i partnerske prodajne mreže. Očekuje se da će ovaj proizvod biti isporučen krajem jula 2021.

 

Izvor: EKWB

 

Komentarišite na forumu…