| Vesti | Hardver | EK postavlja nove standarde u vodenom hlađenju
Hardver

EK postavlja nove standarde u vodenom hlađenju

Blog Banner Wide C

Kompanija EK Water Blocks iz obližnje Ljubljane stvorila je novi brend usmeren gejmerima pod nazivom EK Fluid gaming – sa ciljem da donese najbolji odnos cene i performansi custom vodenih sistema.

Custom vodena hlađenja su do sada bila mahom usmerena ka entuzijastima zbog više cene u odnosu na vazdušna i AIO vodena hlađenja. Naravno, donosila su i srazmerno bolje performanse, kao i mogućnost modifikacija i proširivanja vodenog sistema, a uz to i neviđenu dozu zabave i prestiža. EK Water blocks je želeo da custom vodena rešenja donese širem tržištu, te EK fluid gaming brend koji će se baviti baš time. 

 

 

 

Blog Banner Wide D-100

 

Kako snaga grafičkih čipova raste, kao i broj jezgara u procesorima, raste i potreba da se efikasnije hlade. Vazdušna rešenja nisu dovoljno efikasna, bučna su i zahtevaju masivne hladnjake uz nekoliko ventilatora, a temperature su i dalje poprilično visoke. Tu dolazi kao rešenje voda, tj vodeno hlađenje, koje dosta lakse odnosi toplotu sa grafičkog čipa i omogućava više klokove, drastično niže temperature, kao i dosta nižu buku.

 

Blog Banner Wide C3-100

 

E sad pitate se, a kako otvaranje novog brenda omogućava EK Water Blocksu niže cene? Ne omogućava, ali EK Fluid Gaming će nudi zasebne kit-ove pravljene od aluminijuma koji se neće mešati sa bakarnim delovima koje nudi EK Water Blocks. Korišćenje aluminijuma umesto bakra drastično obara cenu i u tome je čitav uspeh u spuštanju custom vodenih hlađenja u šire narodne mase, jer po ceni jednog AIO vodenog sistema dobijate custom sistem koji možete modifikovati, nadograđivati na više komponenti, proširivati rashladne površine sa više radijatora, birati creva, boju, ili možda tvrde cevi? Mogućnosti su ogromne, a sve komponente su pravljene u stealth crnom dizajnu koji će se uklopiti uz bilo koje komponente i dati vašem kompjuteru onaj vau! izgled. 

 

Blog Banner Wide E

 

Možda mislite kako je to teško, ali EK Fluid Gaming se potrudio da napravi video tutorijal za sastavljanje svakog od njihovih kit-ova, te ne možete omanuti nikako, dok god pratite uputstva! Kad smo već pomenuli više različitih kitova, na raspolaganju je za sada najavljeno 3: A120, A240 i A240G. Kao što broj nalaže, 120 i 240 su oznake koje vam govore da li je u pitanju 120mm ili 240mm radijator. G u oznaci za A240G označava da ima i grafički blok u sebi.  

 

Blog Banner Wide B-100

Blog Banner Wide A1-100

 

Što se tiče kompatibilnosti, vodeni blok za procesor ima podršku za SVE modernije Intel, kao i AMD sokete, dok blok za grafičku kartu u A240G kit-u podržava sve nVidia kartice serije 10. Radijatori su debljine 28mm, što omogućava kompatibilnost sa većinom kućišta na tržištu, dok su na njih postavljeni fantastični Vardar ventilatori koje smo imali priliku da testiramo. 

 

Blog Banner Wide F

 

Jednostavno revolucija vodenih sistema koja vam omogućava da imate legendarno lep i hladan sistem po dosta nižoj ceni! 

Više informacija na EK Fluid Gaming sajtu.

Komentarišite na forumu…